ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αισιοδοξία ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου για ροή τουριστών στην επαρχία

Η κατάσταση με τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της επαρχίας Αμμοχώστου δεν είναι η αναμενόμενη

ΚΥΠΕ

Αισιοδοξία για τις κρατήσεις τουριστών σε ξενοδοχεία της επαρχίας Αμμοχώστου, παρά την πτώχευση του γερμανικού τουριστικού Οργανισμού FTI και την απώλεια χιλιάδων κρατήσεων, εξέφρασε στο ΚΥΠΕ ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε ότι «η κατάσταση με τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της επαρχίας Αμμοχώστου δεν είναι η αναμενόμενη, αφού έχουμε αρκετές μονάδες που δεν βρίσκονται στην κατάσταση που θα ήθελαν να είναι όσον αφορά την πληρότητα. Αυτό φαίνεται να βελτιώνεται μετά τα μέσα Ιουνίου και υπάρχει καλύτερη ροή αφίξεων και οι πληρότητες στα ξενοδοχεία θα είναι σε καλά επίπεδα». Ανέφερε, επίσης, πως «υπάρχει μεν αισιοδοξία, αλλά φαίνεται πως είμαστε κάπως πίσω στις κρατήσεις από το 2023».

Αναφορικά με την πτώχευση του γερμανικού τουριστικού Οργανισμού FTI είπε ότι «στην επαρχία Αμμοχώστου υπάρχουν περίπου 500 άτομα των οποίων οι διακοπές ολοκληρώθηκαν και άρχισε η διαδικασία επαναπατρισμού στις χώρες τους. Ευτυχώς φαίνεται όλα να κυλούν ομαλά και δεν υπάρχουν ιδιαίτερα θέματα με τις πτήσεις ή τη διαδικασία για επαναπατρισμό τους» σημείωσε.

Χαρακτήρισε «πλήγμα για την επαρχία Αμμοχώστου την πτώχευση του FTI, αφού στην Κύπρο διακινούσε περίπου 30 χιλιάδες πρόσωπα. Συγκεκριμένα το 70% με 80% της δουλειάς του συγκεκριμένου Οργανισμού ήταν στη Λάρνακα και την επαρχία Αμμοχώστου».

Ερωτηθείς τι θα γίνει με τις κρατήσεις που είχαν τουρίστες από διάφορες χώρες για διακοπές στην Κύπρο με τον FTI, ο κ. Κωνσταντίνου απάντησε πως «εννοείται ότι αρκετές από αυτές τις κρατήσεις θα χαθούν, ωστόσο έχουν ήδη γίνει κάποιες κρατήσεις στα ίδια ξενοδοχεία που είχαν κλείσει αρχικά με άλλους συνεργάτες ή με άλλους τουριστικούς πράκτορες. Αυτό είναι μεν θετικό, ωστόσο θεωρώ ότι η μεγάλη πλειοψηφία των κρατήσεων θα χαθεί».

Κληθείς να αναφέρει εάν θα υπάρξουν αποζημιώσεις στα ξενοδοχεία στα οποία έχουν κλείσει διακοπές πελάτες του ταξιδιωτικού γραφείου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αποζημίωση. Δυστυχώς οι ξενοδόχοι είναι οι τελευταίοι στην αλυσίδα που αναμένουν να εισπράξουν οφειλόμενα και όπως φαίνεται δεν υπάρχει ένδειξη ότι θα επιστρέψουν κάποια από αυτά τα χρήματα στους ξενοδόχους».

Σημείωσε ακόμα ότι «ο ΠΑΣΥΞΕ διενεργεί μια μελέτη για συλλογή ορισμένων στοιχείων ώστε να δούμε τι γίνεται αφού το συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο έδινε προκαταβολή χρημάτων σε ορισμένους ξενοδόχους. Εδώ και κάποια χρόνια ο FTI φαινόταν ότι ταλαιπωρείτο οικονομικά και οι ξενοδόχοι λάμβαναν ορισμένα μέτρα, ωστόσο σίγουρα υπάρχουν χρηματικά υπόλοιπα, ενώ σε ορισμένους είναι και μεγάλα ποσά».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Κωνσταντίνου απάντησε πως «σίγουρα θα πρέπει να καλυφθεί το κενό που αφήνει πίσω της η πτώχευση του συγκεκριμένου τουριστικού γραφείου από άλλες αγορές και πράκτορες, δεδομένου ότι θα συνεχίσει η ζήτηση για διακοπές. Είναι ακόμα μια απώλεια στη φετινή σεζόν επιπρόσθετα από τις άλλες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, όπως ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή και η άσχημη κατάσταση οικονομική κατάσταση στις χώρες από τις οποίες αντλούμε τουρίστες όπως Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο».

Ακόμα υπάρχουν και τα αθλητικά γεγονότα, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι και η διεξαγωγή του Euro, με πάρα πολύ κόσμο να έχει κάνει διευθετήσεις για να παρακολουθήσει από κοντά αυτές τις διοργανώσεις», κατέληξε.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση