ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυξάνεται η προμήθεια ηλεκτρισμού από την Κυπριακή Δημοκρατία στα κατεχόμενα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίδει η εφημερίδα, η «αρχή» προμηθεύτηκε το 2020 από την Κυπριακή Δημοκρατία 11.926 MWh, το 2021 33.233 MWh και το 2022 50,200

ΚΥΠΕ

Η παραγωγή ηλεκτρισμού από τις εγκαταστάσεις της «αρχής ηλεκτρισμού» και της ιδιωτικής εταιρείας ΑΚSA δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών και ως εκ τούτου προμηθεύονται ηλεκτρισμό από την Κυπριακή Δημοκρατία που αυξάνεται κι αυτό προκαλεί οικονομική ζημιά στην «αρχή», γράφει σήμερα η Χαλκίν Σεσί πρωτοσέλιδα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα προστίθεται ότι για την περίοδο Ιουλίου- Αυγούστου 2022, που είχαν τελειώσει τα καύσιμα στα ακτεχόμενα, η «αρχή» προμηθεύτηκε (από την ΑΚSA) 15.000 MWh και πλήρωσε 7 εκατομμύρια ευρώ (€0.40 ανά κwh), ενώ αν τα παρήγαγαν με ίδια μέσα θα κόστιζε 4 εκατομμύρια. Η διαφορά των 3 εκατομμυρίων ευρώ αντιστοιχεί περίπου σε 60 εκατομμύρια ΤΛ.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία, χρόνο με το χρόνο αυξάνεται η προμήθεια ηλεκτρισμού από την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς μειώνεται η παραγωγική δυνατότητα της «αρχής» και αυξάνεται η ζήτηση, ενώ υπό τους όρους της υφιστάμενης σύμβασης η παραγόμενη ενέργεια από την ΑΚSA δεν επαρκεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίδει η εφημερίδα, η «αρχή» προμηθεύτηκε το 2020 από την Κυπριακή Δημοκρατία 11.926 MWh, το 2021 33.233 MWh και το 2022 50,200.

Στο μεταξύ, σήμερα με ανακοίνωσή της η συντεχνία των υπαλλήλων στην «αρχή ηλεκτρισμού» ανακοίνωσε προειδοποιητική απεργία αύριο σε όλες τις κατεχόμενες περιοχές, διαμαρτυρόμενη για την επιχειρούμενη τροποποίηση του «περί δημοσίων προσφορών νόμο» που «θα δώσει νέες παραχωρήσεις στην AKSA», τον ιδιωτικό ηλεκτροπαραγωγό σταθμό.

Προειδοποιεί επίσης ότι εάν δεν γίνει ο απαραίτητος διαγωνισμός για τις νέες επενδύσεις στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της «αρχής ηλεκτρισμού», θα προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες και σε επ’ αόριστον απεργία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση