Τελευταία Ενημέρωση: 00:14

Αύξηση 5% στους δασμούς για εισαγωγές κινεζικών αγαθών ανακοίνωσε ο Τράμπ

Αφορούν σε εισαγωγές αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων με αφετηρία την 1η Οκτωβρίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Παρασκευή (23/08) την αύξηση κατά 5% των δασμών σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών στις ΗΠΑ, σε απάντηση στην πολιτικά υποκινούμενη, όπως την χαρακτήρισε, απόφαση του Πεκίνου, να επιβάλει δασμούς σε εξαγωγές αμερικανικών προϊόντων αξίας 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

"Δυστυχώς, οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν επιτρέψει στην Κίνα να έχει μέχρι σήμερα το πλεονέκτημα του Δίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου, γεγονός που έχει γίνει μια μεγάλη επιβάρυνση στον Αμερικανό φορολογούμενο", τόνισε ο Τραμπ στο twitter.

"Ως πρόεδρος, δεν μπορώ άλλο να το επιτρέψω αυτό να συνεχίζει να συμβαίνει!"

Όπως ανακοίνωσε, οι ΗΠΑ θα αυξήσουν σε 30% από 25% τους δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων με αφετηρία την 1η Οκτωβρίου.

Παράλληλα προανήγγειλε την αύξηση από 10% σε 15% στους σχεδιαζόμενους δασμούς στα εναπομείναντα κινεζικά αγαθά αξίας 300 δις δολαρίων.

Οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν να επιβάλουν αυτούς τους δασμούς σε κάποια προϊόντα από την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά η επιβολή των δασμών σε περίπου μισά από αυτά τα αγαθά θα ανασταλεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Αμερικανός Πρόεδρος διέταξε τις αμερικανικές εταιρείες να αναζητήσουν τρόπους για να διακόψουν την παραγωγή τους στην Κίνα και να τη μεταφέρουν στις ΗΠΑ, σε μια ακόμη κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με το Πεκίνο.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Εδιμβούργο προειδοποιεί τον Τζόνσον με νέο δημοψήφισμα

«Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας θα μπορούσε να το πει λακωνικά και Ελληνικότατα "Έσσεται Ήμαρ"»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:01

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση