ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αύξηση δυο εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό για τον δρόμο Δερύνειας – Σωτήρας

Πρέπει να αντικατασταθεί ο κατασκευασμένος από αμίαντο παλιός κεντρικός αγωγός υδατοπρομήθειας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αυξάνεται κατά δύο εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός για βελτίωση του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας, αφού θα πρέπει να αντικατασταθεί ο κατασκευασμένος από αμίαντο παλιός κεντρικός αγωγός υδατοπρομήθειας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης, στα μέσα Δεκεμβρίου 2018 ο ίδιος και το Δημοτικό Συμβούλιο συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη με τον οποίο συζήτησαν τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τη Δερύνεια.

Πρόσθεσε ότι «το βασικότερο θέμα ήταν η βελτίωση του δρόμου Δερύνειας - Σωτήρας, ένα έργο που βρίσκεται λίγο πριν την προκήρυξη προσφορών, ωστόσο, χρειάζεται αύξηση του προϋπολογισμού προκειμένου να αντικατασταθεί ο παλιός κεντρικός αγωγός υδατοπρομήθειας, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από αμίαντο».

Ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι ο Υπουργός ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πως στον προϋπολογισμό του έργου έχει ενταχθεί επιπλέον ποσό ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα αυτός να φθάσει από τα 11 στα 13 εκατομμύρια.

Εξήγησε πως τα επιπλέον δύο εκατομμύρια ευρώ προέκυψαν μετά από απόφαση, για εξοικονόμηση χρηματοδότησης άλλων έργων στην Αγία Νάπα και στο Παραλίμνι με μειωμένη οικονομική συνεισφορά των δύο Δήμων, αντί της κανονικής συνεισφοράς που προβλέπεται για πολεοδομικά έργα. 'Ετσι οι πιστώσεις των έργων αυτών θα μεταφερθούν σε ώριμα οδικά έργα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, μεταξύ των οποίων είναι και η βελτίωση του δρόμου Δερύνειας - Σωτήρας.

Ερωτηθείς για την προκήρυξη των προσφορών για το συγκεκριμένο έργο, ο Δήμαρχος Δερύνειας απάντησε πως «αυτή έχει ήδη καθυστερήσει δύο χρόνια λόγω των διαδικασιών απαλλοτριώσεων και της μελέτης για την αντικατάσταση του αγωγού υδατοπρομήθειας. Οι Δήμοι Δερύνειας και Σωτήρας ευελπιστούν ότι στις αρχές του 2019 θα προκηρυχθούν οι προσφορές ώστε εντός του νέου χρόνου να αρχίσουν οι εργασίες».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών είναι «η αποκατάσταση των δρόμων εντός της Δερύνειας οι οποίοι έχουν καταστραφεί από τις εργασίες του αποχετευτικού συστήματος. Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει από την κυβέρνηση ποσό ύψους 426 χιλιάδων ευρώ σε δύο δόσεις ενώ για το 2019 προέβλεψε ποσό 750 χιλιάδων ευρώ για έργα επιδιόρθωσης των δρόμων».

Ωστόσο, όπως σημείωσε, «το συγκεκριμένο κονδύλι δεν αρκεί για πλήρη αποκατάσταση του οδικού δικτύου, γεγονός που αναφέρθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών και ζητήθηκε η βοήθεια του. Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε πως θα εξετάσει το αίτημα για επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια και θα ενημερώσει τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δερύνειας, στο δεύτερο εξάμηνο του 2019», πρόσθεσε ο Δήμαρχος.

Όπως είπε, «μεταξύ των δρόμων που θα διορθωθούν εντός του νέου έτους είναι και οι υψίστης σημασίας οδοί Ομόνοιας και Καλυθιών, οι οποίοι, λόγω κακοτεχνιών, έχουν υποστεί καθιζήσεις αρκετές φορές και επιβάλλεται η ολική βελτίωση και επίστρωση τους».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση