ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:40
 

Αυξήθηκαν οι τιμές των κατοικιών στην Κύπρο

Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 1,7% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,6% στην ΕΕ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι τιμές των κατοικιών, όπως μετρήθηκαν από το δείκτη τιμών κατοικιών, αυξήθηκαν κατά 4,2% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ των 28 κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2019, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 1,7% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,6% στην ΕΕ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Στην Κύπρο αντίστοιχα, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 4,2% σε τριμηνιαία βάση και κατά 8,0% σε ετήσια βάση, μετά από 0,8% και 4,3% αντίστοιχα για το προηγούμενο τρίμηνο. Η Ελλάδα κοινοποίησε τα σχετικά στοιχεία στη Eurostat.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις στις τιμές κατοικιών κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019 σημειώθηκαν στην Ουγγαρία (+ 14,0%), Λουξεμβούργο (+ 11,4%), Κροατία (+ 10,4%) και Πορτογαλία (+ 10,1%), ενώ οι τιμές μειώθηκαν στην Ιταλία (-0,2%). Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν σε όλα τα κράτη μέλη για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στη Λετονία (+ 5,6%), Λουξεμβούργο (+ 5,1%) και την Κύπρο (+ 4,2%).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X