ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βinance: «Αναλήψεις» ενός δισ. δολ. μετά την παραίτηση του ιδρυτή

Η Binance θα καταβάλει 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια στις αμερικανικές αρχές, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο

ΠΗΓΗ: Reuters

Επενδυτές απέσυραν περίπου 956 εκατομμύρια δολάρια από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance τις τελευταίες 24 ώρες, αφού ο επικεφαλής του, Τσανπένγκ Ζάο, παραιτήθηκε μετά την ομολογία ενοχής και τον διακανονισμό με τις αμερικανικές αρχές.

Η Binance θα καταβάλει 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια στις αμερικανικές αρχές, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Ο Ζάο αντικαταστάθηκε από τον Ρίτσαρντ Τενγκ, ένα ανώτερο στέλεχος της Binance που εντάχθηκε το 2021, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

O Τσανπένγκ Ζάο.

Σύμφωνα με τις αρχές, η Binance παρέλειψε να αναφέρει περισσότερες από 100.000 ύποπτες συναλλαγές, μεταξύ άλλων με οργανώσεις όπως η Χαμάς, η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας. Το ανταλλακτήριο δεν ανέφερε επίσης ποτέ συναλλαγές με ιστότοπους παιδικής πορνογραφίας ενώ ήταν παράλληλα ένας από τους μεγαλύτερους αποδέκτες εσόδων από ransomware.

Το ανταλλακτήριο αντιμετωπίζει επίσης τα «πυρά» της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία ισχυρίζεται ότι λειτουργούσε παράνομα στις ΗΠΑ, κάνοντας κατάχρηση κεφαλαίων πελατών. Ακόμη ένα πρόβλημα εμφανίστηκε στα τέλη Αυγούστου, όταν η WSJ δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με συνεργασία με ρωσικές τράπεζες που έχουν υποστεί κυρώσεις.

Ο Ζάο, ο οποίος διαμένει στο Ντουμπάι, απολογήθηκε σε δικαστήριο του Σιάτλ την Τρίτη και συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση