ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δ. Δερύνειας: Έκκληση σε Περδίο για προώθηση εσωτερικού τουρισμού

Στόχος η προσέλκυση ξένων και ντόπιων τουριστών, σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έκκληση προς τον Υφυπουργό Τουρισμού να επενδύσει στην προώθηση της ενδοχώρας με στόχο την προσέλκυση ξένων και ντόπιων τουριστών, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, απευθύνει ο Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρο Καραγιάννης.

Σε επιστολή του προς τον Υφυπουργό Τουρισμού, ο Δήμαρχος Δερύνειας αναφέρεται σε επιστολή του κ. Περδίου προς τους Προέδρους του ΚΕΒΕ και των ΕΤΑΠ, σχετικά με τον προϋπολογισμό της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου για το 2021. Ο κ. Καραγιάννης εκφράζει τα συγχαρητήρια του προς τον Υφυπουργό Τουρισμού για την απόφαση του να αυξηθεί το κονδύλι προς όλες τις ΕΤΑΠ για το 202 και σημειώνει ότι «μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους η αναφορά για προώθηση του εσωτερικού τουρισμού όπως και του εγχώριου τουρισμού».

Αναφέρεται ακόμα στην πρόθεση του Προέδρου της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου να ζητήσει «πρόσθετο κονδύλι για ενίσχυση της Εταιρείας με στόχο την προώθηση της ενδοχώρας, η οποία προσελκύει ολόχρονα εσωτερικό τουρισμό».

Ο Δήμαρχος Δερύνειας στην επιστολή του επισημαίνει «την επιτακτική ανάγκη στήριξης της ενδοχώρας ως επιπρόσθετο και ενισχυτικό παράγοντα για προώθηση ολόκληρης της επαρχίας Αμμοχώστου. Τα παραδοσιακά μουσεία, οι εκκλησίες, οι φραουλοφυτείες, οι πορτοκαλεώνες, οι ταβέρνες, οι περίπατοι στη φύση, η γνωριμία με την κυπριακή παράδοση και τον πολιτισμό, μπορούν να προβληθούν μέσα από μια στοχευμένη καμπάνια προώθησης της ενδοχώρας».

Αναφέρει ακόμα ότι «οι ξένοι και ντόπιοι επισκέπτες θα πρέπει να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την παράδοση και την φιλοξενία της Κύπρου, κάτι που βιώνεται στις Κοινότητες, στα χωριά, στους μικρούς Δήμους και σε κάθε γωνιά της Κύπρου». Ο Άντρο Καραγιάννης καλεί τον Υφυπουργό Τουρισμού όπως επενδύσει «στην προώθηση της ενδοχώρας η οποία αποτελεί ενισχυτικό στοιχείο στην προσπάθεια που καταβάλλεται για προσέλκυση ξένων και ντόπιων τουριστών, κατά τη δύσκολη περίοδο που θα ακολουθήσει μετά την πανδημία του κορωνοϊού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X