ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:45
 

DBRS: Στο 4% τα ομόλογα Κύπρου

Έναντι του συνόλου ομολόγων δημοσίων που κατέχει η ΕΚΤ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα κυπριακά ομόλογα δημοσίου που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναλογούν στο 4% των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων αξίας €2,1 τρισεκατομμυρίων που είχε στο τέλος του 2018, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο που δημοσιεύει ο οίκος αξιολόγησης DBRS.

Ο οίκος προβαίνει σε μια σύντομη ανάλυση των περιουσιακών στοιχείων δημόσιου τομέα που κατέχει ο Ευρωπαϊκός θεσμός με αφορμή τον τερματισμό του προγράμματος και της έναρξης επενδυτικών εργασιών σήμερα.

Ο DBRS «δεν αναμένει η σταδιακή προσαρμογή της κατοχής περιουσιακών στοιχείων δημόσιου τομέα να έχει σημαντική επίπτωση στην αγορά κυβερνητικού χρέους, αλλά αναμένει ότι οι επενδυτικές εργασίες της ΕΚΤ θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο στις αγορές κυβερνητικού χρέους στην ευρωζώνη, αν και με πιο περιορισμένο αντίκτυπο».

Δεδομένου του σχετικά μεγάλου αριθμού κυβερνητικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ, αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο, «τα περιουσιακά στοιχεία που ωριμάζουν θα παρέχουν ένα σημαντικό ύψος κονδυλίων επανεπένδυσης για να συνεχίσει η ρευστότητα στις αγορές».

Σύμφωνα με τον DBRS, τα περιουσιακά στοιχεία δημόσιου τομέα που κατείχε η ΕΚΤ μέσω του προγράμματος αγοράς «έφτασαν μόλις άνω των €2,1 τρισεκατομμυρίων στο τέλος του 2018, που αναλογεί στο 27% των κυβερνητικών ομολόγων που εκκρεμούν στην ευρωζώνη».

Το μέγεθος των κυβερνητικών ομολόγων διαφόρων χωρών που κατέχει η ΕΚΤ κυμαίνεται από το 4% των κυπριακών κυβερνητικών ομολόγων, αφού η Κύπρος συμμετείχε μόνο για λίγους μήνες, στο 18% των ιταλικών ομολόγων, το 22% των πορτογαλικών ομολόγων, το 25% των ισπανικών ομολόγων ως και το 32% των γερμανικών κυβερνητικών ομολόγων που εκκρεμούν, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Την ίδια ώρα, μερίδα κόσμου που θέλει να κατευνάσει τις ανησυχίες περί αύξησης των τιμών -όπως το Υπουργείο- ...»
YIANNOULIS  |  14:15

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Το Κράτος, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΔΕΙ στους πολίτες !!! ΠΑΝΤΑ πέρνει, πέρνει ΠΕΡΝΕΙ !!!!!!!»
YIANNOULIS  |  14:02

Δημοψήφισμα ΠΣΕΜ για ολοήμερη αποχή

«Γιατί θα πρέπει να συνεχίζουμε να βασανίζουμε τα παιδιά μας με εξετάσεις; Στα Δημοτικά τις έχουμε σταματήσει ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  12:46

#PoliticsBlog Οι χρυσές συμβουλές των χρυσών συμβούλων και ο τραυματισμός Γεάδη

«Πληρώνουμε 103 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για 2 μόνο συμβούλους του κ.Χριστοδουλίδη. Οι πιο ακριβοπληρωμένοι ...»
Rikkos  |  12:41

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X