ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δημοκρατική Παράταξη: Οδικός χάρτης για την Κυπριακή Πράσινη Συμφωνία

Ο Μάριος Καρογιάν παρουσίασε την πολιτική της παράταξής του για την Οικολογία και την Αειφόρο Ανάπτυξη

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν παρουσιάζοντας την πολιτική της παράταξής του για την Οικολογία και την Αειφόρο Ανάπτυξη, αφού παρατήρησε ότι ο πλανήτης πλησιάζει στην ώρα μηδέν, είπε πως ήρθε η ώρα για την Κυπριακή Πράσινη Συμφωνία καταθέτοντας οδικό χάρτη 10 προτάσεων.
 
Στη δήλωση του, ο κ. Καρογιάν ανέφερε πως η ευημερία του ανθρώπου βασίζεται πλέον κρίσιμα στην προστασία του περιβάλλοντος, προσθέτοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνουμε ως χώρα αλλά και η κουλτούρα μας ως κοινωνία και ως πολίτες είναι ο καθρέφτης του πολιτισμούς μας.
 
Καταθέτοντας υλοποιήσιμες πολιτικές προτάσεις, στη βάση των ευρωπαϊκών πολιτικών και κατευθυντήριων γραμμών, και του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για το 2021 – 2030, όπως είπε, πρότεινε την εφαρμογή της «Κυπριακής Πράσινης Συμφωνίας».
 
Καταθέτοντας τον οδικό χάρτη,  με το όνομα «Κυπριακή Πράσινη Συμφωνία» παρέθεσε τη μετεξέλιξη του θεσμού του Επιτρόπου Περιβάλλοντος σε Υφυπουργείο Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας, καλύπτοντας και τους Πέντε Ευρωπαϊκούς πυλώνες των στόχων για την Ενέργεια και το Κλίμα, χωρίς καμία πρόσθετη δημοσιονομική επιβάρυνση.
 
Πρότεινε τη λειτουργία Συστημάτων Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας και περαιτέρω στόχευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για αύξηση των πράσινων θέσεων εργασίας, την επαναδημιουργία του One Stop Shop στις αδειοδοτήσεις έργων ΑΠΕ, την ένταξη των πλωτών μονάδων ΑΠΕ, την καθιέρωση Ενεργειακών Κοινοτήτων χωρίς αποκλεισμούς και τη μεθοδική μετάβαση στις έξυπνες πράσινες πόλεις.
 
Πρότεινε επίσης τη δημιουργία μονάδας καύσης οικιακών στέρεων αποβλήτων με προοπτική παραγωγής ηλεκτρισμού από τα απόβλητα, την ενθάρρυνση για τη δημιουργία υβριδικών σταθμών παράγωγης ηλεκτρισμού με προτεραιότητα στις ΑΠΕ, την εφαρμογή του εγγυοδοτικού (σταθερού) αντίτιμου μια χρήσης συσκευασιών, για αποτροπή της παράλληλης οικονομίας, τη μελέτη για Επεξεργασία ανακυκλώσιμων υλικών με στόχο την παραγωγή υλικών δευτερογενούς ποιότητας.
 
Συνεχίζοντας ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι είναι αναγκαία η εκπόνηση μελέτης που θα καταδείξει ότι η πατρίδα μας μπορεί να επεξεργαστεί τα ανακυκλώσιμα υλικά και να παράξει δευτερογενούς ποιότητας υλικά, με τα σωστά κίνητρα για πραγματική κυκλική οικονομία, η οποία εντάσσεται μέσα στις ευρύτερες προτάσεις που αφορούν την αλλαγή του παραγωγικού και οικονομικού μοντέλου της Κύπρου.
 
Ανέφερε τέλος ότι στη Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων δημιουργήθηκε εξειδικευμένη ομάδα εργασίας γι’ αυτό τον Τομέα, προσθέτοντας ότι αν αξιοποιηθούν σωστά οι ευκαιρίες «έχουμε πολλά να πάρουμε από την Ευρώπη για να βελτιώσουμε το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη της Κύπρου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση