ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εκπτώσεις στα άτομα της τρίτης ηλικίας ζητά η ΕΚΥΣΥ

Ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας που διοργανώνει η ΠΕΟ

ΚΥΠΕ

Υπόμνημα στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με το οποίο ζητεί όπως "η κοινωνική κάρτα που παρέχεται σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους να αποκτήσει πραγματική αξία" απέστειλε η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ).

Ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι "ζητεί, όπως, Ημικρατικοί Οργανισμοί όπως είναι η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, η Cyta και το Τμήμα Υδατοπρομήθειας, παραχωρούν εκπτώσεις στα άτομα της τρίτης ηλικίας".

Στο υπόμνημα προς την Υπουργό Εργασίας η ΕΚΥΣΥ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "οι εξαιρετικά μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και του ηλεκτρισμού το τελευταίο διάστημα έχουν προκαλέσει δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος σε χιλιάδες νοικοκυριά τόσο των συνταξιούχων όσο και των υπόλοιπων πολιτών".

"Λαμβάνοντας υπόψη ότι και άλλα βασικά είδη πρώτης ανάγκης όπως είναι το ψωμί, το γάλα κτλ είναι πολύ πιο ακριβά από τον μέσο όρο της ΕΕ ζητούμε από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για έλεγχο των τιμών και την παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών προς τους συνταξιούχους για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί" συνεχίζει η ΕΚΥΣΥ.

Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω, η ΕΚΥΣΥ ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας που διοργανώνει η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ) το Σάββατο, 13 Νοεμβρίου και καλεί τους συνταξιούχους να παρευρεθούν και "να στείλουν το μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι δεν θα ανεχθούν άλλο την απραξία της, απαιτώντας να τους αντιμετωπίσει με κοινωνική ευαισθησία και σεβασμό".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση