ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕΚΥΣΥ: Ζητά απαντήσεις για καθυστέρηση πληρωμής αναδρομικών

Η σχετική ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων ζητά απαντήσεις από το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με τις αναδρομικές αυξήσεις των χαμηλοσυνταξιούχων του Ε.Ε.Ε. αλλά και σχετικά με την καθυστέρηση στην εξέταση αιτήσεων των χαμηλοσυνταξιούχων από τους οποίους αποκόπηκε η ειδική χορηγία από το 2014.

Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι αυξήσεις αυτές ήταν εγκεκριμένες στον προϋπολογισμό του 2020, με σκοπό να άρχιζαν να καταβάλλονται από το Ιανουάριο του 2020, ωστόσο με καθυστέρηση πληρώθηκαν για όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους τον Ιανουάριο του 2021.

Σημειώνει ότι οι αναδρομικές αυξήσεις (για τους 12 μήνες) για τους χαμηλοσυνταξιούχους του σχεδίου ενίσχυσης των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα πληρώθηκαν στις 21 Δεκεμβρίου του 2020, ενώ οι 4000-5000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχοι του ΕΕΕ ακόμη να πληρωθούν και όπως είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι αυτοί διαμαρτύρονται έντονα.

Επιπρόσθετα, σε νέα επιστολή που απέστειλε η ΕΚΥΣΥ στις 3 Φεβρουαρίου ζητά απάντηση που δεσμεύτηκε να δώσει η Υπουργός Εργασίας στη μεταξύ τους συνάντηση τον Δεκέμβριο του 2019 σχετικά με την εξέταση και έγκριση αιτήσεων που υποβλήθηκαν από χαμηλοσυνταξιούχους, χωρίς να θεωρείται αποξένωση περιουσιακών στοιχείων η σημαντικότατη μείωση του επιτοκίου στις καταθέσεις, όπως τις θεωρεί η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων.

Η ΕΚΥΣΥ σημειώνει ότι εκκρεμότητα συνεχίζει να υπάρχει και για την πληρωμή των τιμητικών επιδομάτων σε άτομα που παίρνουν κοινωνική σύνταξη ή υπέβαλαν τις αιτήσεις με κάποια καθυστέρηση και οι οποίοι ήταν στρατιώτες και πολέμησαν το 1974.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση