ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:54
 

Ενίσχυση τουριστικής συνεργασίας Κύπρου-Αιγύπτου

Ο Υφυπουργός Τουρισμού είχε συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού της Αιγύπτου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας Κύπρου – Αιγύπτου αποφάσισαν ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος και η Υπουργός Τουρισμού της Αιγύπτου Ράνια Μάσατ, που συναντήθηκαν στο Κάιρο.

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν καταρχήν στην τεράστια σημασία, που έχει ο νευραλγικός αυτός τομέας για την οικονομία και για τα δύο κράτη, καθώς και για το γεγονός ότι πρόκειται για δύο παραδοσιακούς προορισμούς, όντας και οι δύο χώρες πρωτοπόρες στον τουρισμό.

Αλλά, ακόμη περισσότερο, έβαλαν τα θεμέλια για τη μελέτη και τη δημιουργία κοινών τουριστικών προγραμμάτων και πακέτων που μπορούν να φέρουν ακόμη πιο κοντά τις δύο χώρες, μέσα από τον τουρισμό.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Περδίος τόνισε ότι εκτός από το θέμα αυτό, κατά τη συζήτησή του με την ομόλογό του Αιγύπτια Υπουργό Τουρισμού, έθεσαν επί τάπητος και το ζήτημα της πραγματοποίησης κρουαζιέρων μεταξύ των δύο κρατών αλλά και της μεταξύ τους αεροπορικής σύνδεσης, θέματα που όπως είπε προχωράνε και βρίσκονται ήδη σε καλό δρόμο.

Ενδεικτικό της πολύ θερμής υποδοχής που επεφύλαξε η Υπουργός Τουρισμού κα Ράνια Αλ Μάσατ στον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σάββα Περδίο, είναι η δήλωση που η ίδια έκανε στο ΚΥΠΕ, τονίζοντας ότι «οι δύο χώρες μας μοιράζονται μία μεγάλη ιστορία. Αλλά, το πιο σημαντικό είναι ότι οι χώρες μας μοιράζονται ένα πολύ σημαντικό μέλλον».

Η κα Αλ Μάσατ αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που δίνουν πάντοτε στις συναντήσεις τους κορυφής, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τονίζοντας και η ίδια την τεράστια σημασία που λαμβάνει ο τουρισμός τόσο για την Αίγυπτο όσο και για την Κύπρο.

Τέλος, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την επίσκεψη του κ. Περδίου στο Κάιρο, εκφράζοντας την ευχή να προχωρήσουν τα θέματα που συζητήθηκαν σήμερα από τις δύο αντιπροσωπείες, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων των δύο χωρών και λαών.

Από την πλευρά του, ο κ. Περδίος εστίασε στο έργο που έχει μέχρι τώρα επιδείξει η Αιγυπτία ομόλογός του, αποσπώντας πολλά διεθνή βραβεία και έχοντας καταξιωθεί στον τομέα του τουρισμού παγκοσμίως, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό τις καλές της υπηρεσίες στο λαό της Αιγύπτου.

Έβαλαν τα θεμέλια για τη μελέτη και τη δημιουργία κοινών τουριστικών προγραμμάτων και πακέτων

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσημη αυτή συνάντηση, ακριβώς για τον λόγο της δυνατότητας που έχουν οι δύο χώρες να μοιραστούν την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει.

Ειδικότερα, ο κ. Περδίος τόνισε ότι ο σκοπός της συνάντησής του, με την Αιγυπτία Υπουργό Τουρισμού, έχει να κάνει κυρίως με τη δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων και ακόμη περισσότερο με τις θεματικές διαδρομές που αυτά μπορούν να ακολουθήσουν.

«Η Κύπρος και η Αίγυπτος, μπορούμε να κάνουμε πολλά μαζί στον τομέα του τουρισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας σε κοινά προγράμματα και προωθώντας τις χώρες μας από κοινού για το καλό και των δύο λαών», κατέληξε ο κ. Περδίος.

Συμβολικά της όλης συνάντησης και της σελίδας συνεργασίας που ξεκινάει σήμερα στον τουρισμό για τις δύο χώρες ήταν και τα δύο αναμνηστικά δώρα που αντήλλαξαν μεταξύ τους η Αιγυπτία Υπουργός Τουρισμού με τον Υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου.

Η κα Ράνια Αλ Μάσατ προσέφερε στον κ. Περδίο ένα αντίγραφο αιγυπτιακού έργου τέχνης από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, ενώ ο Υφυπουργός Τουρισμού προσέφερε στην Αιγυπτία ομόλογό του ένα αντίγραφο του αρχαίου πλοίου της Κερύνειας, τονίζοντας τις πανάρχαιες εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών.

Κατά τη συνάντηση τον κ. Περδίο συνόδευαν ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Θεοφάνης Τρύφωνος, ο Διευθυντής Τουρισμού Μιχάλης Μεταξάς, ο ανώτατος λειτουργός σε θέματα τουρισμού Μιχάλης Γεωργιάδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής για τη Μέση Ανατολή και τις χώρες του Αραβικού Κόλπου Χριστάκης Δημητρίου και ο Επιτετραμμένος της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αίγυπτο Ανδρέας Καζαντές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Εισήλθε σε οικία 34χρονης, της επιτέθηκε άσμενα και την έκλεψε

«Nα σταλεί στην χώρα προέλευσης. Αν θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και ας μην πουν κάποιοι ...»
ΑΚΑ  |  09:18

Στις 14 Οκτωβρίου η εκδίκαση των εφέσεων για τις αποκοπές δημοσίων

«Eίναι γνωστό ότι τα οικονομικά προβλήματα της Κύπρου δημιουργήθηκαν από τις απαιτήσεις της ΠΑΣΥΔΥ και ...»
ΑΚΑ  |  09:16

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X