ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επεκτείνεται το πρόγραμμα αναζωογόνησης της Πράσινης Γραμμής

Επεκτείνεται για τα έτη 2023-2027 δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών

ΚΥΠΕ

Επεκτείνεται το πρόγραμμα αναζωογόνησης της Πράσινης Γραμμής στην περιτοιχισμένη πόλη της Λευκωσίας και τις ακριτικές περιοχές για τα έτη 2023-2027, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών (ΥΠΕΣ), Νίκος Νουρής, μετά το τέλος της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, την Πέμπτη στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Νουρής δήλωσε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα υιοθέτησε κοινή εισήγηση του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εσωτερικών για επέκταση του προγράμματος αναζωογόνησης της Πράσινης Γραμμής για τα έτη 2023-2027 με μια προϋπολογισμένη δαπάνη 30 εκατομμυρίων ευρώ». 

Αυτή η δαπάνη, εξήγησε ο ΥΠΕΣ, θα επιμεριστεί ανάλογα στα επόμενα χρόνια και διαλαμβάνει τη δημιουργία και ολοκλήρωση πολλών έργων που αναμένεται αθροιστικά με το ήδη τρέχον πρόγραμμα -που το Υπουργείο έχει εξαγγείλει με τη μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής και τη δημιουργία φοιτητικών εστιών στην περιτοιχισμένη πόλη της Λευκωσίας- να βοηθήσει στην άρση της όχι καλής εικόνας που υπάρχει στο κέντρο της περιτοιχισμένης πόλης. 

Το πρόγραμμα «αφορά αναπλάσεις πεζοδρόμων, επιδιορθώσεις συγκεκριμένων κτηρίων, αναζωογόνηση και αξιοποίηση της Λαϊκής Γειτονιάς και πολλά άλλα», πρόσθεσε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση