ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επίδομα Ασθενείας - Διαδικτυακά από σήμερα οι αιτήσεις

Όλες οι πληροφορίες

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για τη ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της επικοινωνίας των πολιτών με τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων με σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου και φιλικού προς τον πολίτη κράτους, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ανακοινώνει ότι είναι εφικτή η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για επίδομα ασθενείας από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συγκεκριμένο επίδομα αποτελεί το πρώτο βήμα αξιοποίησης ψηφιακών υπηρεσιών που αποσκοπεί τόσο στη βελτιστοποίηση της επικοινωνίας με τους πολίτες, όσο και στην επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της εξέτασης των εν λόγω αιτημάτων. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, προχωρά στη ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για όλα τα επιδόματα, με προτεραιότητα στα επιδόματα ανεργίας και μητρότητας, τα οποία είναι αυτά με τον μεγαλύτερο αριθμό υποβαλλόμενων αιτήσεων.

Από σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 οι αιτήσεις για επίδομα ασθενείας από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας http://www.mlsi.gov.cy/sid, με στόχο τη γρηγορότερη εξέτασή τους. 

Για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης επιδόματος ασθενείας, είναι απαραίτητο οι ασφαλισμένοι να έχουν προηγουμένως δημιουργήσει προφίλ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Cy-Login (Αριάδνη) και να έχουν ταυτοποιηθεί.  

Τονίζεται πως η δυνατότητα υποβολής αίτησης σε έντυπη μορφή θα παραμείνει σε ισχύ μόνο για τις επόμενες δύο (2) εβδομάδες. Με την παρέλευση της περιόδου των δύο εβδομάδων, η υποβολή αίτησης για επίδομα ασθενείας θα είναι εφικτή μόνο μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση