ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ετήσια αύξηση 0,6% κατέγραψε ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Απρίλιο

Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας

ΚΥΠΕ

Αύξηση 0,6% σημείωσε ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής για τον Απρίλιο 2022, σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2021, φτάνοντας στις 126 μονάδες (βάση 2015=100), σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.

Στον τομέα της μεταποίησης παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 0,2% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021. Αύξηση καταγράφηκε επίσης στους τομείς παροχής νερού και ανάκτησης υλικών κατά 19,7% και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, κατά 1%. Ο τομέας των μεταλλείων και λατομείων παρουσίασε μείωση κατά 13,1% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στον μεταποιητικό τομέα, οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021 παρουσιάστηκαν στην παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ένδυσης και δερμάτινων ειδών, όπου σημειώθηκε αύξηση κατά 54,5%, στην κατασκευή επίπλων και επισκευή/εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού, με αύξηση 13,6% και στην κατασκευή μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού, μηχανοκίνητων οχημάτων και λοιπού εξοπλισμού μεταφορών, με 4,2%.

Οι σημαντικότερες αρνητικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στις δραστηριότητες κατασκευής ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, όπου καταγράφηκε μείωση 33%, κατασκευής χαρτιού και προϊόντων από χαρτί και εκτυπώσεις, με μείωση 17% και βιομηχανίας ξύλου και κατασκευής προϊόντων από ξύλο και φελλό, εκτός από έπιπλα με αρνητική μεταβολή 9,9%.

Επιπλέον, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2022, ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 3,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Σε αυτή την περίοδο, οι σημαντικότερες αυξήσεις παρατηρούνται στις οικονομικές δραστηριότητες παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ένδυσης και δερμάτινων ειδών, που αυξήθηκαν κατά 60,4%, συλλογής, επεξεργασίας και παροχής νερού, κατά 43,5%, παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, κατά 16,1%, κατασκευής επίπλων και επισκευής/εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού, κατά 12,6% και κατασκευής μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού, μηχανοκίνητων οχημάτων και λοιπού εξοπλισμού μεταφορών, με αύξηση 5,4%.

Οι δραστηριότητες στις οποίες παρατηρούνται οι σημαντικότερες μειώσεις στην παραγωγή συγκριτικά με την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2021 ήταν αυτές της κατασκευής ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, όπου σημειώθηκε μείωση 16,6%, της ανάκτησης υλικών με μείωση 14,2%, της κατασκευής χαρτιού και προϊόντων από χαρτί και εκτυπώσεις με 13,1%, της βιομηχανίας ξύλου και κατασκευής προϊόντων από ξύλο και φελλό, εκτός από έπιπλα με 9,5%, των μεταλλείων και λατομείων, με μείωση 8,8% και της κατασκευής μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων, με μείωση 6,9%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση