ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ετήσια αύξηση 10,9% σε αξία και 6,5% σε όγκο στο λιανικό εμπόριο

Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τον μήνα Μάρτιο

ΚΥΠΕ

Αύξηση 10,9% σε αξία και 6,5% σε όγκο παρουσίασε το λιανικό εμπόριο τον Μάρτιο 2023, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία την Τρίτη.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στον Δείκτη Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου τον Μάρτιο 2023, σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2022 παρουσίασαν τα "Υφάσματα, ενδύματα, υποδήματα", με αύξηση 24,6%. Μεγάλη αύξηση 16,2% σημειώθηκε επίσης στην κατηγορία "Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, κουρτίνες, χαλιά, βιβλία, γραφική ύλη, αθλητικός εξοπλισμός, παιγνίδια, άνθη, φυτά, ρολόγια, κοσμήματα, κ.ά".

Αντίθετα, μείωση 3,9% σε αξία σημείωσε το λιανικό εμπόριο καυσίμων οχημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα, σε σχέση με τον Μάρτιο 2022.

Κατά τον ίδιο μήνα, στον Δείκτη Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στα "Υφάσματα, ενδύματα, υποδήματα", με 22,1%, ενώ η κατηγορία "Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, κουρτίνες, χαλιά, βιβλία, γραφική ύλη, αθλητικός εξοπλισμός, παιγνίδια, άνθη, φυτά, ρολόγια, κοσμήματα, κ.ά." σημείωσε επίσης αύξηση 13,9%.

Και σε όγκο, παρατηρήθηκε μείωση 2% στο λιανικό εμπόριο καυσίμων οχημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα.

Το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2023 η μεγαλύτερη αύξηση σε αξία και όγκο σημειώθηκε σe Υφάσματα, Ενδύματα, Υποδήματα, με 23,9% και 22,2% αντίστοιχα, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση