ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ετήσια αύξηση βιομηχανικής παραγωγής 2,5% τους πρώτους εννιά μήνες

Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας

ΚΥΠΕ

Αυξημένη κατά 2,5% ήταν η βιομηχανική παραγωγή τους πρώτους εννιά μήνες φέτος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτάται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής για τον μήνα Σεπτέμβριο 2022 έφθασε στις 142,7 μονάδες (βάση 2015=100), σημειώνοντας αύξηση 1,1% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο 2021.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2022, ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 2,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Στον τομέα της μεταποίησης παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 1,0% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021. Αύξηση καταγράφηκε επίσης στους τομείς μεταλλείων και λατομείων (15,1%) και παροχής νερού και ανάκτησης υλικών (3,5%). Ο τομέας της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος παρουσίασε μείωση κατά 0,6% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021.

Στον μεταποιητικό τομέα, οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021 παρουσιάστηκαν στις εξής οικονομικές δραστηριότητες: παραγωγή άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων (25,2%), παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ένδυσης και δερμάτινων ειδών (10,3%) και κατασκευή επίπλων και επισκευή/εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού (9,2%). Οι σημαντικότερες αρνητικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στις δραστηριότητες κατασκευής ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (44,9%) και παραγωγής βασικών μετάλλων και κατασκευής μεταλλικών προϊόντων (10,1%).

Αναφέρεται ότι συγκρίνοντας τους ρυθμούς μεταβολής για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2022 με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, οι σημαντικότερες αυξήσεις παρατηρούνται στις οικονομικές δραστηριότητες παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ένδυσης και δερμάτινων ειδών (27,7%), κατασκευής επίπλων και επισκευής/εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού (21,8%) και συλλογής, επεξεργασίας και παροχής νερού (15,4%).

Αντίθετα, προστίθεται, οι δραστηριότητες στις οποίες παρατηρούνται οι σημαντικότερες μειώσεις στην παραγωγή συγκριτικά με την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021 ήταν αυτές της κατασκευής ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (38,9%) και βιομηχανίας ξύλου και κατασκευής προϊόντων από ξύλο και φελλό, εκτός από έπιπλα (7,6%).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση