ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:55
 

Κανένας κίνδυνος για κοινοτικό σήμα χαλουμιού

Διευθετήθηκε το πρόβλημα, και αποσύρθηκαν οι αγωγές σύμφωνα με τον Υπουργό Εμπορίου Γιώργο Λακκοτρύπη

Newsroom K

Ξεπεράστηκε ο κίνδυνος απώλειας του κοινοτικού σήματος του χαλουμιού σύμφωνα με τον Υπουργό Εμπορίου Γιώργο Λακκοτρύπη, ο οποίος είχε συνάντηση με αιγοπροβατοτρόφους και αγροτικές οργανώσεις στο Υπουργείο.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Λακκοτρύπης υπενθύμισε ότι είχαν κινηθεί διαδικασίες εναντίον του κοινοτικού σήματος του χαλουμιού. Σημείωσε ωστόσο ότι τελικά έγινε διευθέτηση και αποσύρθηκαν οι αγωγές. Χαρακτήρισε την εξέλιξη πολύ σημαντική, «όχι μόνο γιατί προστατεύουμε το σήμα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά για να μπορέσουμε αφού αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο να μετατρέψουμε το κοινοτικό σήμα σε αγγλικό σήμα και έτσι να το ξανακερδίσουμε», επισήμανε.

Πριν την συνάντηση, αιγοπροβατοτρόφοι και αγροτικές οργανώσεις είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο πραγματοποιώντας εκδήλωση διαμαρτυρίας για την κατοχύρωση του χαλουμιού και την εφαρμογή του προτύπου του νόμου για το χαλούμι. 

Από την πλευρά του το Υπουργείο Εμπορίου βρίσκεται στο πλευρό των αιγοπροβατοτρόφων ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια κατηγορία στην αλυσίδα παραγωγής του χαλουμιού η οποία διαχρονικά είχε τα πιο πολλά προβλήματα και ανέφερε ότι είναι καθήκον όλων η προστασία αυτής της κατηγορίας.

Την Δευτέρα αναμένεται να δουν και τον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή, αναφορικά με το θέμα κατοχύρωσης του προτύπου του χαλουμιού στην Κομισιόν.

Νωρίτερα

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας οι αγροτικές οργανώσεις και οι αιγοπροβατοτρόφοι στην παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Οι αιγοπροβατοτρόφοι ζητούσαν την εφαρμογή του Νόμου του πρότυπου για το χαλούμι (CYS 95/1985) και συνάμα την εφαρμογή του Υπουργικού διατάγματος του 2014 που προνοεί ότι ένα προϊόν για να ονομάζεται χαλούμι πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 20% αιγοπρόβειο γάλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στα €20,74 δισ. το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 2019

«Αν αποφεύγονταν διάφορα έξοδα όπως για παράδειγμα η `συντήρηση` των παρασιτικών συνοδών του προέδρου ...»
ΑΚΑ  |  09:33

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Κάντε αυτό το έτος ένα αξιοσημείωτο και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κάντε αίτηση ...»
Martin Laura  |  16:38

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:09

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:08

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X