ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Για ανάγκη ενότητας λόγω της «επίθεσης» της Τουρκίας μίλησε ο Κ. Χατζηγιάννης

Ο προϋπολογισμός του 2022 διασφαλίζει τόσο σταθερότητα όσο και ανάπτυξη, είπε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ

ΚΥΠΕ

Την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ενότητα στον τόπο, ειδικά αυτή την περίοδο που η Κύπρος δέχεται «επίθεση» από την Τουρκία τόσο στην ξηρά με την Αμμόχωστο όσο και στην θάλασσα, δήλωσε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022.

Ανέφερε επίσης ότι ο προϋπολογισμός του 2022 «διασφαλίζει τόσο σταθερότητα όσο και ανάπτυξη» και πρόσθεσε ότι μέσα στο σημερινό περιβάλλον «αυτοί είναι οι δύο πυλώνες που χρειάζεται να έχει ο προϋπολογισμός και ο οικονομικός προγραμματισμός της λειτουργίας αυτού του κράτους».

Είπε ακόμη ότι το ΑΚΕΛ με την μη ψήφιση του προϋπολογισμού στερεί «την σύνταξη του συνταξιούχου, το επίδομα του ευάλωτου, την προσφυγική επιδότηση, τον μισθό του υπαλλήλου, την χρηματοδότηση και ό,τι άλλο προβλέπεται από αυτό τον προϋπολογισμό».

Ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι ανησυχεί με τον συνδικαλισμό που αναπτύσσεται από ορισμένα άτομα που είναι αντίθετα με τον εμβολιασμό και κάλεσε την πολιτεία να ενισχύσει τον διάλογο με τον κόσμο που είναι αντίθετος με τον εμβολιασμό.

Ανέφερε ότι «με το κλίμα μίσους που καλλιέργησαν κάποιοι, τους καθήλωσε ο λαός στα ποσοστά του πάτου, παρόλα τα λάθη της Κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι οι συνωμοσιολογίες καταλήγουν στο κενό, όπως η συνωμοσιολογία σε σχέση με το Κραν Μοντανά με «το σενάριο της αθώας Τουρκίας και της κατά απόλυτο τρόπο επίρριψης ευθυνών στον Ε/κ ηγέτη» και «στην εργολαβική εκστρατεία δυσφήμισης της Κύπρου στο εξωτερικό για τις δήθεν απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων».

Επίσης, ο κ. Χατζηγιάννης κάλεσε τον προσφυγικό κόσμο να υπομένει και επιμένει στον αγώνα και επανάφερε την πρόταση του «για καθολική πολεοδομική αμνηστία και τα έσοδα να κατανεμηθούν στο ταμείο του Φορέα Ισότιμης Κατανομής των Βαρών».

Αναφέρθηκε επίσης στην βοήθεια της ΕΕ τόσο στην οικονομική στήριξη της Κύπρου το 2013 όσο και στην παραχώρηση εμβολίων και στην αντιμετώπιση της επιθετικότητας της Τουρκίας, ενώ είπε ότι «ζωντανεύει και πάλι επιτέλους το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ενισχύοντας την Εθνική Φρουρά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση