ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ικανοποίηση ΕΣΜ και ΔΝΤ για επιδόσεις κυπριακής οικονομίας σε συνάντηση με ΥΠΟΙΚ

Σημείωσαν την ανάγκη για συνέχιση της εφαρμογής συνετούς δημοσιονομικής πολιτικής για αντιμετώπιση των επερχόμενων προκλήσεων

ΚΥΠΕ

Την ικανοποίησή τους για τις επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας, εξέφρασαν οι Επικεφαλής των Αποστολών για την Κύπρο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Wim Van Aken και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Wojciech Maliszewski σε συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό την Παρασκευή, σημειώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για συνέχιση της εφαρμογής συνετούς δημοσιονομικής πολιτικής για αντιμετώπιση των επερχόμενων προκλήσεων.

Η οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και διεθνώς, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης κατά τη συνάντηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών επιπέδων πληθωρισμού, των επιπτώσεων από τη σημαντική αύξηση των επιτοκίων, καθώς και για την αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από τις πρόσφατες εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Προστίθεται πως ο Υπουργός Οικονομικών προέβη σε ενημέρωση σε σχέση με την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, τονίζοντας το γεγονός ότι η οικονομία έχει επιδείξει ιδιαίτερη ανθεκτικότητα σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερες προκλήσεις, παρουσιάζοντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και δημοσιονομικά πλεονάσματα, ενώ τόνισε επίσης ότι η οικονομική πολιτική της νέας Κυβέρνησης είναι αυστηρά προσηλωμένη στη δημοσιονομική πειθαρχία και στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Από την πλευρά τους, ο κ. Van Aken και ο κ. Maliszewski αναφέρεται πως εξέφρασαν την ικανοποίησή τους σε σχέση με τις επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας, σημειώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για συνέχιση της εφαρμογής συνετούς δημοσιονομικής πολιτικής για αντιμετώπιση των επερχόμενων προκλήσεων, και τόνισαν πως η πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Οίκο Αξιολόγησης Fitch καταδεικνύει τη σωστή διαχείριση της οικονομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΥΠΟΙΚ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση