ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κ. Πετρίδης: Μέχρι το τέλος του χρόνου η μεταστέγαση κρατικών υπηρεσιών

Το Υπουργικό Συμβούλιο είχε καθορίσει την ανάγκη μεταστέγασης των Υπουργείων Υγείας και Εξωτερικών

Newsroom K

Στις ανάγκες στέγασης σημαντικών υπηρεσιών του κράτους σε κεντρικό επίπεδο, οι οποίες δεν ικανοποιούνται σήμερα, είτε λόγω της ακαταλληλότητας του κτηρίου τους είτε λόγω του ασύμφορου των ενοικίων, αναφέρθηκε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι έχουν τεθεί διαφορετικά χρονοδιαγράμματα για μεταστέγαση, προσθέτοντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου προβλέπεται η μεταστέγαση όλων αυτών των υπηρεσιών. Είπε, επίσης, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο είχε προκηρύξει εκδήλωση ενδιαφέροντος το 2019 για απόκτηση κτηρίων για κάλυψη μονίμων στεγαστικών αναγκών του κράτους, ώστε το κράτος να μπορεί να στεγαστεί σε μόνιμες εγκαταστάσεις με πιο συμφέροντες όρους προς αντικατάσταση κτηρίων τα οποία έχουν και μεγάλο ενοίκιο και ενδεχομένως να μην κρίνονται ως κατάλληλα για στέγαση υπηρεσιών του κράτους.

Κατά προτεραιότητα, συνέχισε, το Υπουργικό Συμβούλιο είχε καθορίσει την ανάγκη μεταστέγασης των Υπουργείων Υγείας και Εξωτερικών μέχρι να διορθωθεί το υφιστάμενο κτήριό τους, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αλλά και το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης λόγω της ακαταλληλότητας των υφισταμένων κτηρίων τους και κατά δεύτερο λόγο να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η ανέγερση του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πετρίδης είπε πως με βάση πρότασή του, την οποία ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, προτείνεται όπως το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης μεταστεγαστεί στο πρώτο κτήριο της FBME στη Λεωφόρο Λεμεσού και το Υπουργείο Εργασίας στο κτήριο Γιώρκειο στον Πύργο Β΄ είτε μέχρι την πλήρη ανακαίνιση του υφισταμένου κτηρίου είτε μέχρι την ανέγερση νέου πολυώροφου στο Γιώρκειο, στον Πύργο Β΄.

Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει την προτεινόμενη κατανομή των συγκεκριμένων κτηρίων και έχει αναθέσει στο Τμήμα Δημοσίων Έργων τον συντονιστικό ρόλο

Επιπλέον, ανέφερε πως προτείνεται επίσης όπως τα εξωτερικά ιατρεία Λευκωσίας και το Τμήμα Οδοντιατρικών Υπηρεσιών μεταστεγαστούν στο κτήριο Γιώρκειο στον Πύργο Β΄, το Υπουργείο Υγείας στο κτήριο Γιώρκειο στον Πύργο Α΄, το Υπουργείο Εξωτερικών στο πρώην κτήριο των γραφείων της Λαϊκής Τράπεζας επί της Λεωφόρου Αθαλάσσας (θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2020) και η Υπηρεσία Ασύλου στο κτίριο City Home 69.

Ο κ. Πετρίδης είπε ακόμη ότι για το Υφυπουργείο Ναυτιλίας θα εξεταστεί και θα αξιολογηθεί το κτίριο Ιnterorient στη Λεμεσό. Ανέφερε πως αυτή είναι η προτεραιότητα αλλά υπάρχει σχεδιασμός, όπως είπε, και για άλλα Υπουργεία που δεν έχει ξεκαθαρίσει.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει την προτεινόμενη κατανομή των συγκεκριμένων κτηρίων και έχει αναθέσει στο Τμήμα Δημοσίων Έργων τον συντονιστικό ρόλο στη διαδικασία αξιολόγησης των ακινήτων και στο Τμήμα Κτηματολογίου την εκτίμηση της αξίας των ανακαινισμένων ακινήτων, ενώ έχει εξουσιοδοτήσει τα μέλη της τεχνικής επιτροπής ώστε να αρχίσουν την διαπραγμάτευση με τους προσφέροντες για την αγορά αυτών των ακινήτων, ούτως ώστε να στεγαστούν μόνιμες ανάγκες του κράτους», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Υπουργός είπε πως το Υπουργικό Συμβούλιο θα επανέλθει για έγκριση μετά τη διαπραγμάτευση που θα γίνει για τα κτήρια αυτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΥΠΟΙΚ  |  Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση