ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κόκκινος: Κύριο μέλημα του Υφ. Έρευνας, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

Με βασικούς πυρήνες ώθησης την έρευνα, την επιστημονική αριστεία, την καινοτομία, την τεχνολογική ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα

ΚΥΠΕ

Κύριο μέλημα του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής αποτελεί η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η ενδυνάμωση της θέσης και της φωνής της Κύπρου σε καίρια ζητήματα στα κέντρα λήψης αποφάσεων στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, είπε ο Υφυπουργός Κυριάκος Κόκκινος, κατά την διάρκεια συνάντησης χθες, με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ).

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, στη συνάντηση, ο κ. Κόκκινος ανέπτυξε το όραμα του Υφυπουργείου του για να καταστεί η Κύπρος μια δυναμική και ανταγωνιστική οικονομία με βασικούς πυρήνες ώθησης την έρευνα, την επιστημονική αριστεία, την καινοτομία, την τεχνολογική ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα και να αποτελέσει περιφερειακό κέντρο στους βασικούς αυτούς τομείς.

Ο ΣΠΟΛΜΗΚ ενημερώθηκε για τις δράσεις του Υφυπουργείου σε ό,τι αφορά, μεταξύ άλλων, στη διαχείριση της πανδημίας, στην ηλεκτρονική επιβεβαίωση εγγραφής μαθητών, στα έργα αυτοματοποίησης και ψηφιοποίησης σε καίριες κρατικές υπηρεσίες, όπως το Υπουργείο Εργασίας, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας και το Τμήμα Φορολογίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το έργο «Ιππόδαμος», το νέο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, για τη λειτουργία του οποίου αξιοποιούνται τεχνολογίες Γεωγραφικών Συστημάτων (GIS), ενώ προνοείται και η πλήρης διασύνδεσή του με το DLS Portal του Κτηματολογίου. Με στόχο, τη βελτίωση και τον εξορθολογισμό του μηχανισμού που αφορά στη ρύθμιση της πολεοδομικής και χωροταξικής ανάπτυξης της Κύπρου, το σύστημα έχει σχεδιαστεί ώστε να καλύπτει και σχετικές ανάγκες για όλες τις Πολεοδομικές και Οικοδομικές Αρχές του τόπου.

Όπως αναφέρεται, η συνάντηση έγινε σε ένα ιδιαίτερα καλό και εποικοδομητικό κλίμα, όπου κοινή συνισταμένη ήταν ότι με τη δημιουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού και φιλικού προς τον πολίτη Κράτους και μίας δυναμικής ψηφιακής οικονομίας, ο πολίτης και οι επιχειρήσεις θα προοδεύουν και ευημερούν.

Ο ΣΠΟΛΜΗΚ αποδέχτηκε εισήγηση για να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος για ενημέρωση των Μελών του/εν δυνάμει διεκδικητών για προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για την ακαδημαϊκή έρευνα και την ανταγωνιστικότητα στην οικονομία, για τα έξυπνα κτήρια, για τα νέα υλικά για τις καινοτόμες ιδέες.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΠΟΛΜΗΚ ήταν ο Πρόεδρος Ανδρέας Θεοδότου, ενώ συμμετείχε η Α’ Αντιπρόεδρος Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα, ο Β’ Αντιπρόεδρος Νικόλας Κυριακίδης και η Διοικητική Λειτουργός Ερατώ Κουκότσικα. Από πλευράς του Υφυπουργείου παρέστησαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής Στέλιος Χειμώνας και οι λειτουργοί Κυριακή Πάντζιαρου, Σταύρος Τσιακκούρης και Χρίστος Ασπρής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση