ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Koμισιόν: Πράσινο στα 8 εκ. ευρώ για ταξιδιωτικά πρακτορεία στην Κύπρο

H υποστήριξη δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανά δικαιούχο και η ενίσχυση θα χορηγηθεί το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2021

ΚΥΠΕ

Η Κομισιόν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ενέκρινε ένα κυπριακό πρόγραμμα ύψους 8 εκ. ευρώ για τη στήριξη ταξιδιωτικών πρακτορείων που επλήγησαν από την πανδημία.

Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι το κυπριακό μέτρο είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Συγκεκριμένα, (i) η υποστήριξη δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανά δικαιούχο και (ii) η ενίσχυση θα χορηγηθεί το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέτρο είναι αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό για την αποκατάσταση σοβαρής διαταραχής της οικονομίας ενός κράτους μέλους, σύμφωνα με το άρθρο 107 παράγραφος 3 ( β) ΣΛΕΕ και προϋποθέσεις του Προσωρινού Πλαισίου.

Το μέτρο εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις. Η δημόσια υποστήριξη, η οποία θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, θα είναι ανοικτή σε ταξιδιωτικούς πράκτορες που πραγματοποιούν δραστηριότητες στην Κυπριακή Δημοκρατία και έχουν συνάψει συμβάσεις με αερομεταφορείς, που ταξιδεύουν στην Κύπρο μέσω των αεροδρομίων της Λάρνακας και της Πάφου.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, το πρόγραμμα στοχεύει στην τόνωση του εισερχόμενου τουρισμού, ωφελώντας έμμεσα πολλές σχετικές επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, βιομηχανία τροφίμων, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση