ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κορυφώνεται το θέμα με πλεονασμούς στην ΚΕΔΙΠΕΣ

Από εδώ και πέρα δεν θα πρέπει να αναμένουμε περαιτέρω ανακοινώσεις από την ΚΕΔΙΠΕΣ για τις επόμενες κινήσεις

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Η Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 είναι και η τελευταία ημέρα που έχει δοθεί περιθώριο σε Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), ΣΕΚ και ΠΕΟ να έρθουν με προτάσεις ώστε να βρεθεί συμφωνία αναφορικά με το προσωπικό της ΚΕΔΙΠΕΣ που κατά την ίδια, είναι πλεονάζον. Μέχρι την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 δεν είχε αποσταλεί καμία συμβιβαστική πρόταση από ΕΤΥΚ, ΣΕΚ και ΠΕΟ προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΙΠΕΣ, ενώ εγκύκλιος της ΕΤΥΚ που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, αποδεικνύει πως είναι έτοιμη να φτάσει το ζήτημα που έχει προκύψει στα άκρα. Ο λόγος για 76 άτομα της ΚΕΔΙΠΕΣ η οποία στο πλαίσιο της μετεξέλιξής της σε Εθνική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων θα σταματήσει αυτό τον αριθμό ατόμων και θα καταργήσει τα τμήματά τους. Οι υπάλληλοι αυτοί δεν επέλεξαν προ 3 μηνών το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου που παρείχε η ΚΕΔΙΠΕΣ στους υπαλλήλους της, με αποτέλεσμα να πατήσουν το κουμπί μόνο 39 από τους συνολικά 110 – 130 που είχε θέσει ως στόχο η ΚΕΔΙΠΕΣ για να αποχωρήσουν. Από εδώ και πέρα δεν θα πρέπει να αναμένουμε περαιτέρω ανακοινώσεις από την ΚΕΔΙΠΕΣ για τις επόμενες κινήσεις, ενώ αναμένεται να γίνουν εσωτερικά οι διαδικασίες που πρέπει να γίνουν. Πάντως η ΚΕΔΙΠΕΣ έχει την πλήρη στήριξη του Υπουργείου Οικονομικών στις αποφάσεις που θα λάβει.

Η ΕΤΥΚ με εγκύκλιό της ανακοίνωσε πως θα βρουν απέναντί τους τη συντεχνία. Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο αναγράφεται να σταματήσουν τα παραμύθια ότι η Κυβέρνηση θα κάνει πλεονασμούς και φύγουν από τη σκιά του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη. Η ΕΤΥΚ εξέφρασε τον προβληματισμό της, για το «πώς είναι δυνατό από το σύνολο των 80.000 υπαλλήλων που εργοδοτούνται άμεσα ή έμμεσα από το κράτος να εντοπίζουν 60 άτομα και να τα χαρακτηρίζουν ως πλεόνασμα και μάλιστα σε μια εταιρεία που μόλις πρόσφατα με πανηγύρια μας ανακοίνωσαν ότι θα τη μετατρέψουν (ενισχύσουν) σε Εθνικό Φορέα Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (άρα θα αυξηθούν οι ανάγκες). Με αυτά τα δεδομένα καλούμε τη Διοίκηση της ΚΕΔΙΠΕΣ που ως γνωστό διορίστηκε από την Κυβέρνηση (για να υλοποιήσει την πολιτική της), που δυστυχώς ακόμη την καθοδηγεί η σκιά του Χάρη Γεωργιάδη (τώρα Αναπλ. Πρόεδρος του ΔΗΣΥ), να σταματήσει τις προκλητικές τοποθετήσεις ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις/πλεονασμούς».

Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου δεν πέτυχε λόγω του ότι δεν ήταν γενναιόδωρο. «Δεν μπορεί η πολιτική της Κυβέρνησης να αποτελεί την πολιτική των πλεονασμών και τη δημιουργία κοινωνικών προβλημάτων με νέους άνεργους που θα οδηγούνται στη φτώχεια. Πρέπει να θυμόμαστε ποιοι «ξεδόντιασαν» τον Συνεργατισμό (ΚΕΔΙΠΕΣ), προικοδοτώντας την Ελληνική Τράπεζα και το βάρος που φόρτωσαν στο φορολογούμενο πολίτη (αρκετά ΔΙΣ- εκατομμύρια).Τα τελευταία χρόνια η ΚΕΔΙΠΕΣ μαζί με την ALTAMIRA προσέλαβαν πάνω από 100 υπαλλήλους (μερικοί ήταν βολέματα) και ενώ η  Διοίκηση προσέφερε Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης αυτό υστερούσε από τα σχέδια που δίνονται στον αντίστοιχο χώρο. Η εξοικονόμηση για την εταιρεία είναι «ψίχουλα», αλλά οι 10 ή 20 χιλιάδες ευρώ για τον κάθε ενδιαφερόμενο υπάλληλο, ήταν πολύ σημαντική διαφορά. Γι’ αυτό το λόγο δεν πέτυχε το Σχέδιο», σημειώνεται.

Τέλος, η ΕΤΥΚ προειδοποιεί το κάθε αρμόδιο και εμπλεκόμενο μέρος, είτε είναι μέλος  της Κυβέρνησης ή κόμματος, ότι ανοικτά και δημόσια θα αντιδράσουν δυναμικά σαν Συνδικαλιστικό Κίνημα αλλά και μέλη αυτής της κοινωνίας, αξιοποιώντας σωστά την κάθε ψήφο μας τόσο σαν άτομα αλλά και σαν οικογένειες

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση