ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μειωμένοι κατά 8% οι λογαριασμοί της ΑΗΚ από σήμερα

Λόγω μείωση της τιμής του πετρελαίου διεθνώς και αλλαγής της ρήτρας καυσίμων

Newsroom K

Συνεχίζει η πτωτική πορεία στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, από σήμερα ο λογαριασμός οικιακού πελάτη με καταμέτρηση τον Φεβρουάριο 2019 θα είναι μειωμένος κατά 8,08% σε σχέση με αντίστοιχο λογαριασμό του πρηγούμενου μήνα ενώ σε σχέση με δύο μήνες προηγουμένως ο λογαριασμός θα είναι μειωμένος κατά 9,1%.

Όπως εξηγεί, αυτό προκύπτει λόγω της μείωσης της τιμής του πετρελαίου διεθνώς που σημειώθηκε τους προηγούμενους μήνες αλλά και λόγω των τροποποιήσεων των συντελεστών της ρήτρας καυσίμων από 1η Ιανουαρίου ο οποίος χρησιμοποιείται στην φόρμουλα για να υπολογίζεται η τιμή της κιλοβατώρας και επιφέρει μείωση 3,6%. Σημειώνεται ότι η ρήτρα καυσίμων αναθεωρείται κάθε έξι μήνες.

Διευκρινίζεται ότι αν και η τιμή του πετρελαίου ξεκίνησε μια ανοδική πορεία εντούτοις λόγω του ότι η ΑΗΚ διατηρεί αποθέματα καυσίμου για τρεις μήνες και κατά τους προηγούμενους μήνες είχε προβεί σε αγορές καυσίμου που είχε χαμηλότερη τιμή και πλέον σημειώνονται αυτές οι μειώσεις στα τιμολόγια της ΑΗΚ.

Υπενθυμίζεται ότι οι οικιακοί καταναλωτές μπορούν να προχωρούν σε εξόφληση των λογαριασμών τους με ίσες μηνιαίες πληρωμές. Το σχέδιο καλύπτει όλους τους οικιακούς Πελάτες, και καλύπτει δώδεκα μήνες. Στο τέλος κάθε 12μηνιαίου κύκλου το σχέδιο ανανεώνεται αυτόματα. Όσον αφορά το ύψος της μηνιαίας δόσης αυτή καθορίζεται από την ΑΗΚ αφού ληφθεί υπόψη το ιστορικό κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στο υποστατικό σας και η τρέχουσα τιμή καυσίμων.  Το ποσό της μηνιαίας δόσης αναθεωρείται κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αφού πρώτα γίνει καταμέτρηση της κατανάλωσης του υποστατικού, και το ποσό της δόσης αναπροσαρμόζεται, αν παραστεί ανάγκη, ώστε να μην εκκρεμεί μεγάλο χρεωστικό ή πιστωτικό υπόλοιπο με τη συμπλήρωση του δωδεκαμηνιαίου κύκλου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση