ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:31
 

Μείωση 40% της εργασίας των πρατηριούχων της Πράσινης Γραμμής

Προχωρούν σε λήψη μέτρων και ενεργειών καθώς τίθεται θέμα βιωσιμότητας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το θέμα της βιωσιμότητας αριθμού πρατηρίων καυσίμων που γειτνιάζουν με την Πράσινη Γραμμή, επαναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών, ο οποίος σε έκτακτη διευρυμένη συνεδρία της Εκτελεστικής Γραμματείας του, αποφάσισε όπως προχωρήσει στη λήψη μέτρων και ενεργειών, μη αποκλειομένων των κινητοποιήσεων, για αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Η συνεχώς αυξανόμενη ροή Ελληνοκυπρίων από και προς τα κατεχόμενα και η υποτίμηση της τούρκικης λίρας έχουν δημιουργήσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός πρατηρίων πετρελαιοειδών που γειτνιάζουν με την Πράσινη Γραμμή να έχουν σοβαρότατη μείωση των εργασιών τους που ξεπερνά το 30-40%», σημειώνουν μέσω ανακοίνωσής τους οι πρατηριούχοι.

Η συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση, τονίζουν, «έχει δημιουργήσει θέμα βιωσιμότητας σε αριθμό πρατηρίων αλλά επηρεάζει ταυτόχρονα το σύνολο των πρατηρίων παγκύπρια».

Όπως αναφέρεται, η σύσκεψη ομόφωνα αποφάσισε τη λήψη κλιμακωτών μέτρων και ενεργειών. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η εμπλοκή, η συνεργασία και ο συντονισμός με άλλους επηρεαζόμενους επαγγελματικούς φορείς για από κοινού, αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης, αποφασίστηκε να επιδιωχθούν ξανά νέες συναντήσεις με τα αρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών, καθώς και με το Τμήμα τελωνείων.

Τέλος, η σύσκεψη εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Γραμματεία να προχωρήσει «στη λήψη όλων των αναγκαίων νόμιμων ενεργειών και μέτρων, συμπεριλαμβανομένων και κινητοποιήσεων, αν χρειαστεί, ως έσχατο μέτρο αντιμετώπισης του όλου προβλήματος, το οποίο δυστυχώς με την πάροδο του χρόνου και έχει ήδη πάρει ανησυχητικές διαστάσεις», όπως αναφέρεται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X