ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μείωση 40% της εργασίας των πρατηριούχων της Πράσινης Γραμμής

Προχωρούν σε λήψη μέτρων και ενεργειών καθώς τίθεται θέμα βιωσιμότητας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το θέμα της βιωσιμότητας αριθμού πρατηρίων καυσίμων που γειτνιάζουν με την Πράσινη Γραμμή, επαναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών, ο οποίος σε έκτακτη διευρυμένη συνεδρία της Εκτελεστικής Γραμματείας του, αποφάσισε όπως προχωρήσει στη λήψη μέτρων και ενεργειών, μη αποκλειομένων των κινητοποιήσεων, για αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Η συνεχώς αυξανόμενη ροή Ελληνοκυπρίων από και προς τα κατεχόμενα και η υποτίμηση της τούρκικης λίρας έχουν δημιουργήσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός πρατηρίων πετρελαιοειδών που γειτνιάζουν με την Πράσινη Γραμμή να έχουν σοβαρότατη μείωση των εργασιών τους που ξεπερνά το 30-40%», σημειώνουν μέσω ανακοίνωσής τους οι πρατηριούχοι.

Η συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση, τονίζουν, «έχει δημιουργήσει θέμα βιωσιμότητας σε αριθμό πρατηρίων αλλά επηρεάζει ταυτόχρονα το σύνολο των πρατηρίων παγκύπρια».

Όπως αναφέρεται, η σύσκεψη ομόφωνα αποφάσισε τη λήψη κλιμακωτών μέτρων και ενεργειών. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η εμπλοκή, η συνεργασία και ο συντονισμός με άλλους επηρεαζόμενους επαγγελματικούς φορείς για από κοινού, αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης, αποφασίστηκε να επιδιωχθούν ξανά νέες συναντήσεις με τα αρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών, καθώς και με το Τμήμα τελωνείων.

Τέλος, η σύσκεψη εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Γραμματεία να προχωρήσει «στη λήψη όλων των αναγκαίων νόμιμων ενεργειών και μέτρων, συμπεριλαμβανομένων και κινητοποιήσεων, αν χρειαστεί, ως έσχατο μέτρο αντιμετώπισης του όλου προβλήματος, το οποίο δυστυχώς με την πάροδο του χρόνου και έχει ήδη πάρει ανησυχητικές διαστάσεις», όπως αναφέρεται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση