ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μόνο ΠΟΠ χαλούμια στα ράφια - Τι θα γίνει με όσα δεν φέρουν σήμανση

Τι ισχύει για τα εστιατόρια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για τα δεδομένα που προκύπτουν από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, σε σχέση με την πώληση χαλουμιού ΠΟΠ στην αγορά μίλησε στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής. Η μεγάλη εικόνα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των τυροκομείων έχουν πιστοποιήσει τα χαλούμια τους.

«Οι υπεραγορές δεν πρέπει να παραλαμβάνουν οποιοδήποτε προϊόν δεν φέρει τη σήμανση ΠΟΠ», είπε ο Υπουργός αναφέροντας ότι τις επόμενες μέρες στελέχη του Τμήματος Γεωργίας θα αρχίσουν έλεγχους για να διαπιστωθεί αν υπάρχει συμμόρφωση.

Ερωτηθείς τι θα απογίνουν τα μη ΠΟΠ χαλούμια που προϋπήρχαν στις αγορές, ο κ. Καδής είπε ότι σκοπός του Υπουργείου δεν είναι να προκαλέσει οποιαδήποτε αναστάτωση στον κλάδο και διευκρίνισε ότι θα δοθεί ευελιξία 2-3 ημερών ούτως ώστε να φύγουν όσα υπάρχουν στην αγορά. «Θα δοθεί μια προειδοποίηση και όσοι δεν συμμορφωθούν θα επιβάλλεται ποινή», πρόσθεσε.

Εξήγησε μάλιστα πως την ευθύνη για την απόσυρση των χαλουμιών την έχουν οι υπεραγορές, τονίζοντας ότι θα ελέγχεται όλη η αλυσίδα παραγωγής του προϊόντος σε συνεργασία με έναν εξειδικευμένο διεθνή οργανισμό.

Σε σχέση με τα εστιατόρια, ο Υπουργός είπε ότι δεν θα μπορεί ένα εστιατόριο στην Κύπρο ή στο εξωτερικό να χρησιμοποιεί χαλούμι το οποίο δεν είναι πιστοποιημένο ΠΟΠ και ότι οι έλεγχοι θα επεκταθούν και σε αυτό το κομμάτι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Όταν θέλει κάποιος μόνο Αιγοπρόβειο ή 100% Αιγινό Χαλούμι πως θα βρει ;
Έχει την δυνατότητα ένας τυροκόμος να το κατασκευάσει και να το διαθέσει στην αγορά με άλλη ονομασία όπως Π.χ. Αιγοπρόβειο τυρί ;

Σταμάτης Σεργίου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση