ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:44
 

Νέα αναβολή στην υπόθεση της Focus

Η Δημοκρατία εφεσίβαλε την απόφαση του Κακουργιοδικείου με την οποία διακόπηκε η δίωξη των κατηγορουμένων Ζολώτα και Φόλε

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αναβλήθηκε την Δευτέρα η εκδίκαση της υπόθεσης Focus ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ύστερα από αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής.

Ο εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας Ανδρέας Αριστείδης ανέφερε στο Δικαστήριο ότι η Δημοκρατία εφεσίβαλε την απόφαση του Κακουργιοδικείου ημερομηνίας 7/8/2019, με την οποία διακόπηκε η ποινική δίωξη των κατηγορουμένων στην υπόθεση Μιχάλη Ζολώτα και Μιχάλη Φόλε, και ότι με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα απηύθυνε γραπτό αίτημα στο Ανώτατο ώστε να επισπευσθεί η εκδίκαση της έφεσης, θεωρώντας ότι η παρούσα διαδικασία θα πρέπει να αναβληθεί μέχρι να εκδοθεί η εν λόγω απόφαση του Εφετείου.

Ο λόγος του αιτήματος για αναβολή της εκδίκασης, εξήγησε, είναι η αποφυγή δικονομικών προβλημάτων που θα μπορούσαν να προκύψουν σε περίπτωση επιτυχίας της έφεσης.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα για αναβολή και ως εκ τούτου το Δικαστήριο όρισε νέα ημερομηνία για προγραμματισμό την 3η Οκτωβρίου, στις 9.00πμ.

Τον περασμένο Αύγουστο το Κακουργιοδικείο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης για τους κατηγορούμενους Ζολώτα και Φόλε και την απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν λόγω κατάχρησης της δικαστικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, εξετάζοντας σχετικό αίτημα που καταχώρησε ο εκ των δικηγόρων των κατηγορουμένων Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, το Κακουργιοδικείο αποφάνθηκε ότι η δίκη άρχισε κατά παράβαση του θεμελιώδους συνταγματικού δικαιώματος της ελευθερίας «με την υποχρέωση και τον εξαναγκασμό τους να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου δια των ακυρωθέντων από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου ενταλμάτων σύλληψής τους».

Η έφεση κατά της απόφασης του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας καταχωρήθηκε αυθημερόν, στο Ανώτατο Δικαστήριο, από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση παραμένουν ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλος Χριστοδούλου, η κόρη του Αθηνά Χριστοδούλου και οι εταιρείες Α. C. Christodoulou Consultants Ltd, Marfin Invesment Group – MIG (πρώην Marfin Financial Group - MFG) και Focus MaritimeCorp. ως νομικά πρόσωπα.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση ήταν και ο Ανδρέας Κιζουρίδης, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση μετά τη διακοπή της ποινικής του δίωξης από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Το κατηγορητήριο της υπόθεσης περιλαμβάνει 24 συνολικά κατηγορίες, σε σχέση με αδικήματα διαφθοράς, δεκασμού, δωροδοκίας, δωροληψίας, κατάχρησης εξουσίας, κατάχρησης εμπιστοσύνης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Πρόεδρος: Δεν θέλω να δημιουργώ ψευδαισθήσεις για τα μέτρα της ΕΕ

«Από τη μια ο Πρόεδρος να μιλά με ρεαλισμό και από την άλλη ο Υπουργός Εξωτερικών να μας μιλά περί ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:23

#PoliticsBlog Τα δυναμικά μέτρα της ΕΕ, ο υπουργός κομάντο και τα darts...

«Μα για ποια "επιτάχυνση της διαδικασίας" μας λέτε έτσι ανερυθρίαστα και χωρίς προβληματισμό; Πέρασαν ...»
Ένας Πολίτης  |  16:20

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις στα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X