ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:31
 

Ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ συρρικνώνει τις εξαγωγές της Κίνας

Τα τελωνεία της Κίνας ανακοίνωσαν ότι το συνολικό εμπόριο της Κίνας με τις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε κατά 15,2% για τους πρώτους 11 μήνες του 2019

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συρρίκνωση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα παρουσίασαν το Νοέμβριο οι εξαγωγές της Κίνας, υπογραμμίζοντας τις συνεχόμενες πιέσεις που δέχεται ο βιομηχανικός τομέας της χώρας από τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, αλλά η αύξηση των εισαγωγών ενδεχομένως να αποτελεί ένδειξη πως τα μέτρα τόνωσης του Πεκίνου συμβάλλουν στην αναζωογόνηση της ζήτησης.

Η 17μηνη εμπορική διαμάχη αύξησε τους κινδύνους παγκόσμιας ύφεσης και πυροδότησε την εικασία ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Κίνας θα μπορούσαν να ανακοινώσουν περισσότερα κίνητρα, καθώς η ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου περιορίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 30 ετών.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,1%, σε σχέση με το προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Κυριακή. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 1,0%. Τον Οκτώβριο οι εξαγωγές είχαν μειωθεί κατά 0,9%.

Ωστόσο, οι εισαγωγές αυξήθηκαν απροσδόκητα κατά 0,3% σε σχέση με τον περσινό Νοέμβριο, σηματοδοτώντας την πρώτη ετήσια αύξηση από τον περασμένο Απρίλιο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μείωση των εισαγωγών κατά 1,8%.

Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις εισαγωγές, σύμφωνα με το Reuters, ενδέχεται να καταδεικνύουν ενίσχυση της εγχώριας ζήτηση μετά τα εντυπωσιακά σημάδια βελτίωσης που παρουσίασε πρόσφατα η δραστηριότητα στα κινέζικα εργοστάσια.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας για το Νοέμβριο ανήλθε στα 38,73 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με αναμενόμενο πλεόνασμα της τάξης των 46,30 δισ. δολαρίων και το πλεόνασμα των 42,81 δισ. δολαρίων που καταγράφηκε τον Οκτώβριο.

Μειώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας με τις ΗΠΑ

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το Νοέμβριο ανήλθε σε 24,60 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμό του Reuters που βασίζεται σε στοιχεία του τμήματος τελωνείου της Κίνας, παρουσιάζοντας μείωση από το πλεόνασμα του προηγούμενου μήνα ύψους 26,45 δισ. δολαρίων.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας με τις ΗΠΑ για την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου ανήλθε σε 272,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters βάσει των κινεζικών τελωνειακών στοιχείων.

Τα τελωνεία της Κίνας ανακοίνωσαν ότι το συνολικό εμπόριο της Κίνας με τις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε κατά 15,2% για τους πρώτους 11 μήνες του 2019, με τις εξαγωγές να μειώνονται κατά 12,5% και τις εισαγωγές να υποχωρούν κατά 23,3%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Φούλη, από πότε η λέξη "σύνεση" έγινε συνώνυμη με τη λέξη "τρόμος";»
Ai Em  |  10:08

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X