ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι αριθμοί των πτήσεων για τον Δεκέμβρη

Κοντά στα επίπεδα του 2019, χωρίς την Ρωσία και την Ουκρανία, τί δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού

Της Μαρίας Ηρακλέους

Ικανοποιημένος για το πώς θα κινηθεί τουλάχιστον από πλευράς πτήσεων, ο φετινός χειμώνας, παρουσιάστηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού. Μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ, ο Σάββας Περδίος ανέφερε ότι για τον φετινό χειμώνα και συγκεκριμένα τον Δεκέμβρη, είναι προγραμματισμένες πέραν των 230 πτήσεων την εβδομάδα σε ευρωπαϊκούς προορισμούς. Συγκεκριμένα:

- 65 πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο

- 38 από το Ισραήλ

- 25 από Γερμανία

- 23 από την Πολωνία

- 14 από τον Λίβανο

- 13 από την Αυστρία

- 13 από τη Ρουμανία

- 12 από την Μολδαβία

- 10 από την Ουγγαρία

- 8 από την Ιταλία

- 6 από την Γαλλία

- 6 από την Σερβία κ.ο.κ.

Ο Υφυπουργός επισήμανε ότι το πρόγραμμα των αεροπορικών εταιρειών για τον φετινό χειμώνα είναι πολύ κοντά στο πρόγραμμα του 2019, χωρίς να υπολογίζεται η Ρωσία και η Ουκρανία, ως αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει μαζί με το Υπουργείο Μεταφορών και την Hermes Airports.

Ιδιαίτερα για τη Ρωσία, ανέφερε ότι το 2023, δεν θα είναι έκπληξη πλέον ότι η Ρωσία θα είναι και πάλι απούσα από τις αγορές. Ως εκ τούτου απηύθυνε έκκληση στους ξενοδόχους από τώρα να εργαστούν συντονισμένα προς τις αγορές της ΕΕ τις οποίες χαρακτήρισε ως το πιο δυνατό χαρτί της Κύπρου. Μάλιστα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αφίξεις από αγορές της ΕΕ παρουσιάζουν σημαντικές αυξήσεις σε σχέση με το 2019 της τάξης του +22%. Μέχρι τέλος Αυγούστου έφτασαν στην Κύπρο 160 χιλιάδες τουρίστες περισσότεροι από τις αγορές της ΕΕ σε σύγκριση με το 2019. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, την μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με το 2019 σημείωσε η Πολωνία με +134%. Ακολουθεί η Γαλλία με ποσοστό αύξησης 100%, οι αφίξεις από Δανία και η Ουγγαρία αυξήθηκαν κατά 70%, στο +57% είναι οι αφίξεις από Αυστρία, +52% η Ιταλία, 26% η Γερμανία και 22% η Τσεχία. Εκτιμάται λοιπόν ότι μέχρι τέλος του χρόνου, η ευρωπαϊκή αγορά, θα καλύψει γύρω στο 25% του κενού από την ρωσική αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση