ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι Αξιόγραφοι χαιρετίζουν την πρόθεση της Κυβέρνησης για τις χρηματοπιστωτικές υποθέσεις

Οι έξι δικαστές προσλήφθηκαν αλλά αντί να δικάζουν κατά προτεραιότητα υποθέσεις αξιογράφων, εκδίκαζαν όλες τις αστικές υποθέσεις

Newsroom K

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων χαιρετίζει τις προθέσεις της κυβέρνησης να προβεί σε ειδικές διευθετήσεις ούτως ώστε οι χρηματοπιστωτικές υποθέσεις – περιλαμβανομένων και των υποθέσεων αξιογράφων – εκδικάζονται κατ’ αποκλειστικότητα και προτεραιότητα από έξι δικαστές των επαρχιακών δικαστηρίων.

«Όπως είναι γνωστό» τονίζει η ανακοίνωση του Συνδέσμου, «πρόκειται για μια απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία λήφθηκε πριν τέσσερα περίπου χρόνια. Πράγματι οι έξι δικαστές προσλήφθηκαν αλλά αντί να δικάζουν κατά προτεραιότητα υποθέσεις αξιογράφων, εκδίκαζαν όλες τις αστικές υποθέσεις, με τη σειρά προτεραιότητάς τους όπως αυτές είχαν καταχωριστεί στον πρωτοκολλητή».

«Όσον αφορά την περίληψη στο νέο νομοσχέδιο όλων των χρηματοπιστωτικών υποθέσεων» συνεχίζει η ανακοίνωση του Συνδέσμου, «και επειδή όποιος καεί με το χυλό φυσά και το γιαούρτι, εκφράζονται φόβοι μήπως σκοπός του νομοσχεδίου είναι να διευκολυνθούν οι τράπεζες για να επιταχυνθούν οι αγωγές που αυτές κινούν εναντίον πελατών τους οι οποίοι δεν πληρώνουν τα χρέη τους, χωρίς να αποκλείεται, μεταξύ των πελατών αυτών να περιλαμβάνονται και κάτοχοι αξιογράφων οι οποίοι συνήψαν δάνεια προσφέροντας ως εξασφάλιση τα αξιόγραφά τους».

«Φυσικά» προσθέτει ο Σύνδεσμος, «οι τελευταίοι είναι πολύ λίγοι σε σχέση με τη μάζα άλλων χρεωστών των τραπεζών». Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, «οι υποψίες τους αυτές στηρίζονται στο γεγονός ότι πρόσφατα υπήρξε έξαρση των απειλών των τραπεζών για αποπληρωμή των δανείων που εξασφαλίζονται με αξιόγραφα, και πολλοί ευυπόληπτοι πολίτες τοποθετήθηκαν στον κατάλογο ΑΡΤΕΜΙΣ στον οποίο τοποθετούνται οι κακοπληρωτές. Σε άλλες περιπτώσεις, μέλη του Συνδέσμου απειλούνται με κλείσιμο των λογαριασμών τους, ενώ – στη χειροτέρα των περιπτώσεων – σύρονται στα δικαστήρια».

«Σε περίπτωση» καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου, «που οι έξι δικαστές θα ασχολούνται και με την εκδίκαση των αγωγών των τραπεζών εναντίον των δανειοληπτών γενικά, χωρίς οι αγωγές των κατόχων αξιογράφων εναντίον των τραπεζών να έχουν προτεραιότητα, ούτε ύστερα από 6-7 χρόνια δεν θα εκδικαστούν οι αγωγές αυτές. Έχοντας δε υπόψη το αρχικό Νομοσχέδιο για το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης – το οποίο προνοούσε για ενίσχυση των τραπεζών – ο Σύνδεσμος απαιτεί όπως του σταλεί αντίγραφο του Νομοσχεδίου για να το μελετήσει και να τοποθετηθεί».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση