ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι υποψηφιότητες των επιχειρηματιών - managers της χρονιάς

Στα Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2018

Newsroom K

Το περιοδικό ΜΑΝ και η εφημερίδα «Η Καθημερινή» με συνοδοιπόρο την Τράπεζα Κύπρου, αναδεικνύουν και εφέτος τους άντρες που αντιμετωπίζουν τα εμπόδια σαν προκλήσεις, χαράσσοντας τη δική τους διαδρομή, σε μια διοργάνωση άξια των Αρίστων.

Η συντακτική ομάδα του περιοδικού MAN επιλέγει πρόσωπα που κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας από τον χώρο των επιχειρήσεων, των επιστημών, του πολιτισμού, των τεχνών και του αθλητισμού. Ένα μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα ανθρώπων που οι χειρισμοί τους καθορίζουν τη ζωή μας. Άτομα που μας δίδαξαν για άλλη μια φορά το αθλητικό ιδεώδες. Καλλιτέχνες αλλά και επιχειρηματίες που μας έδειξαν τι σημαίνει να δημιουργείς και να μεγαλουργείς.

Οι κύριες κατηγορίες είναι τέσσερις:
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ – MANAGER
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
ΑΘΛΗΤΗΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

Υπάρχουν, ωστόσο, και ειδικά βραβεία που θα δοθούν και χωρίζονται επίσης σε τέσσερις κατηγορίες:
INNOVATION AWARD BY CYTAMOBILE VODAFONE
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ
ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Διαβάστε λίγες ημέρες πριν την απονομή των βραβείων τους προτεινόμενους υποψηφίους στην κατηγορία:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ – MANAGER

Πάνος Παναή
Αντιπρόεδρος της Microsoft και επικεφαλής σχεδιασμού όλων των premium συσκευών της. Ο αντιπρόεδρος της Microsoft ξεκίνησε στην αμερικανικό κολοσσό το 2004 και ως επικεφαλής σχεδιασμού όλων των premium συσκευών της, έχει καθιερωθεί για την δημιουργικότητα και τον οραματισμό του. Στόχος του είναι να συνδυάζει στοιχεία της τέχνης, της επιστήμης αλλά και της δεξιοτεχνίας, όπως στην περίπτωση του Surface, το οποίο θεωρεί σημείο σταθμό στην καριέρα του, καθώς επίσης και το Xbox αλλά και το HoloLens. Πριν από την Microsoft, Πάνος Παναη ήταν επικεφαλής ομάδας που ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη πληκτρολογίων, ομιλητών και ηλεκτρομηχανικών συσκευών στην NMB Technologies. Είναι κάτοχος bachelor’s degree στην επιστήμη από το Cal State Northridge και MBA από το Pepperdine University, καθώς επίσης, σύζυγος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Τα τελευταία 13 χρόνια διαμένει μαζί με την οικογένεια του στο Σιάτλ.

Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου
Ο Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου είναι ιδρυτής και διαχειριστής της Invel και επιβλέπει όλες τις στρατηγικές αποφάσεις, καθώς και τις επενδύσεις και τις σχέσεις εταίρων / επενδυτών. Μεταξύ άλλων επενδύσεων, η Invel απέκτησε τον Δεκέμβριο του 2013 το 66% της Εθνικής Τράπεζας Pangea REIC έναντι συνολικού τιμήματος 653 εκατομμυρίων ευρώ. Προηγουμένως, ήταν διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής της Deutsche Bank RREEF Opportunistic Investments (ROI) που ειδικεύεται στις στρατηγικές επένδυσης σε ακίνητα υψηλής απόδοσης. Διετέλεσε συν-διευθύνων σύμβουλος του RREEF, για εναλλακτικές λύσεις στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική και συνέβαλε στην εδραίωση της πλατφόρμας εναλλακτικών λύσεων του RREEF στην περιοχή του EMEA. Μεταξύ άλλων, διευθύνει την εταιρική αναδιάρθρωση, αναχρηματοδότηση και επανατοποθέτηση του γαλλικού πολυκαταστήματος Le Printemps. Διαθέτει πτυχίο Οικονομικών από το London School of Economics, μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Business School του Bocconi της Ιταλίας.

Θάνος Μιχαηλίδης
Ο κ. Μιχαηλίδης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Thanos Hotels & Resorts τον οποίο διοικεί μαζί με τις δύο του αδερφές από το 1980. Στον όμιλο Thanos Hotels ανήκουν τα πολυτελη ξενοδοχεία Almyra, Anassa και Annabelle ενώ πρόσφατα ο Όμιλος προχώρησε στην απόκτηση του ξενοδοχείου Aloe. Από τον Μάιο του 2017, ο Θάνος Μιχαηλίδης είναι ο νέος πρόεδρος των ξενοδόχων της Πάφου. Πρόκειται για ένα άνθρωπο με όραμα τόσο για την επιχείρηση του όσο και για την πόλη του. Εξάλλου όπως έχει αναφέρει, ποτέ δεν εφησυχάζετε στα εύκολα ενώ όραμα του είναι η ανάπτυξη και άλλων μορφών τουρισμού στην περιοχή, που θα καταστήσουν την Πάφο τουριστικό πόλο έλξης σε ολόχρονη βάση.

Χριστόφορος Χατζηκυπριανού
Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, έχει 30ετή καριέρα στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση ενώ διακρίνεται για την εμπειρία του στο στρατηγικό σχεδιασμό, το μάρκετινγκ & τις πωλήσεις, τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και τη διαχείριση αλλαγών. Υπήρξε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Laureate Europe και συμμετείχε ενεργά στη διοίκηση και τη στρατηγική διεύθυνση των Πανεπιστημίων της Laureate σε επτά χώρες ενώ τώρα είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Galileo Global Education Group. Συμμετέχει επίσης ενεργά σε ομάδες συζήτησης και φόρουμ για θέματα όπως η ανταγωνιστικότητα, η ανάπτυξη ταλέντων και η καινοτομία. Τα τελευταία του επιτεύγματα ως Διευθύνων Σύμβουλος του Πανεπιστημίου είναι η εγκαθίδρυση της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής Σχολής και η λειτουργία του Microsoft Innovation Center στο Πανεπιστήμιο. Είναι κριτής για τα ευρωπαϊκά επιχειρηματικά βραβεία και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Κύπρου – Ιορδανίας. Είναι μέλος επίσης σε διάφορες κοινωνικές και αθλητικές επιτροπές και είναι ο γενικός γραμματέας της ΚΟΠΑ (Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών Αγώνων). Είναι κάτοχος πτυχίου στη βιομηχανική τεχνολογία και μεταπτυχιακού (MBA) από το πανεπιστήμιο Southern Illinois των ΗΠΑ. Είναι επίσης κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Middlesex University, UK in Enrollment Management and Consumer Behavior in Higher Education.

Χορηγοί των Man of the Year Awards 2018 είναι οι:
Τράπεζα Κύπρου, Carlsberg Classic, Cytamobile-Vodafone, Char. Pilakoutas Ltd, S. Pellegrino, ΟΠΑΠ Κύπρου και Deloitte

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στη μεγάλη γιορτή του περιοδικού MAN και της εφημερίδας «Η Καθημερινή» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 στο Royal Hall στη Λευκωσία.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση