ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΑΣΥΞΕ Πάφου: Μουδιασμένος ο Ιούνιος

Ο Ιούνιος θα κλείσει λίγο πιο πίσω από πέρσι σε ό,τι αφορά πληρότητα που εκτιμά ότι κυμάνθηκε μέχρι τώρα μεταξύ 65%- 85%, είπε ο Ευριπίδης Λοϊζίδης

ΚΥΠΕ

Μουδιασμένος ξεκίνησε ο Ιούνιος για την ξενοδοχειακή βιομηχανία στην επαρχία Πάφου και βελτιώθηκε στην πορεία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Ευριπίδη Λοϊζίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως ο Ιούνιος θα κλείσει λίγο πιο πίσω από πέρσι σε ό,τι αφορά πληρότητα που εκτιμά ότι κυμάνθηκε μέχρι τώρα μεταξύ 65%- 85%. Επεσήμανε επίσης πως το 2024 - αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο- αναμένονται ελαφρώς χαμηλότεροι αριθμοί αφίξεων στη Κύπρο και σίγουρα η πληρότητα στα ξενοδοχεία στην επαρχία Πάφου θα είναι μειωμένη, σημειώνοντας ότι «οι δηλώσεις από τη γειτονιά μας δεν βοηθούν καθόλου».

Ερωτηθείς για τους λόγους που οδηγούν σε μειωμένη πληρότητα, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως αυτό οφείλεται στις διαρροές στα κατεχόμενα, στις διαμονές σε παράνομα καταλύματα αλλά και στη διάρκεια παραμονής των τουριστών στη Κύπρο που έχει πέσει πολύ σε μια προσπάθεια τους να μειώσουν τα κόστη διακοπών.

Κάνοντας μια ανασκόπηση για την Πάφο από τη αρχή του χρόνου ο Πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ ανέφερε πως ο Ιανουάριος ήταν ένας δύσκολος μήνας, λίγο χειρότερος από πέρυσι, σημειώνοντας ωστόσο πως από τις 10 Φεβρουαρίου και μετά μέχρι και τέλος Μαρτίου του 2024 είχαμε μια περίοδο την καλύτερη όλων των χρόνων.

Μπορεί, συνέχισε, «να ήταν μικροί οι αριθμοί τουριστών μεν, αλλά η κατάσταση με την επισκεψιμότητα κινήθηκε σε καλύτερα επίπεδα», αναφέροντας πως αυτό τους ενθαρρύνει για το τι μπορεί να γίνει στην Πάφο με το ολόχρονο τουρισμό.

Πρόσθεσε πως ο Απρίλιος ήταν ελαφρώς χειρότερος σε σχέση με πέρυσι ακολουθούμενος από ένα δύσκολο Μάιο με χαμηλότερες πληρότητες.

Αναφορικά με το τριήμερο του Κατακλυσμού ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως η Πάφος είχε την τιμητική της, δηλώνοντας πως πάρα πολλοί Κύπριοι έμειναν στα ξενοδοχεία της επαρχίας Πάφου και συνέτειναν, ούτως ώστε, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, να ήταν υπερπλήρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση