ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 01:37
 

Πετρίδης: Θα εφαρμόσουμε τις συστάσεις της Moneyval

Η χώρα δεν παρουσιάζει χαμηλή βαθμολογία σε κανένα από τους 11 πυλώνες της αποτελεσματικότητας των μέτρων

Newsroom K

Σε δήλωση προχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών σε σχέση με τη δημοσίευση της Έκθεσης της MONEYVAL για τα μέτρα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, τονίζοντας πως το Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση είναι δεσμευμένοι να εφαρμόσουν τις συστάσεις.

Ο υπουργός οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης αναφέρει σε δήλωσή του ότι, τo Υπουργείο Οικονομικών χαιρετίζει τη δημοσίευση της Έκθεσης Αξιολόγησης της Κύπρου από την Επιτροπή MONEYVAL του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η Έκθεση, αντικατοπτρίζει την πρόοδο και τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η Κύπρος για την καταπολέμηση του ξεπλύματος παράνομου χρήματος τα τελευταία χρόνια και καταγράφει τους τομείς στους οποίους απαιτούνται περαιτέρω βελτιώσεις.

"Η αξιολόγηση της MONEYVAL είναι πολύ απαιτητικό εγχείρημα με λίγες χώρες να επιτυγχάνουν υψηλά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο αυτό, η Έκθεση καταδεικνύει μια πολύ ικανοποιητική εικόνα για τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί, με την Κύπρο να είναι μια από τις 25 χώρες από τις 98 που υποβλήθηκαν σε αυτήν την αξιολόγηση και οι οποίες δεν παρουσιάζουν χαμηλή βαθμολογία (Low) σε κανένα από τους 11 πυλώνες αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των μέτρων τους. Ταυτόχρονα στο τεχνικό μέρος της Έκθεσης, η Κύπρος παρουσιάζει βαθμολογίες Συμμόρφωσης ή Μεγάλης Συμμόρφωσης σχεδόν σε όλες τις 40 παραμέτρους και καμία αξιολόγηση Μη Συμμόρφωσης", αναφέρει.

Σημειώνει ότι, "σκοπός της Έκθεσης είναι να αποτελέσει εργαλείο για βελτίωση των μέτρων κατά του ξεπλύματος παράνομου χρήματος και συνεισφοράς στη διεθνή προσπάθεια καταπολέμησης του φαινομένου, και η Κύπρος έχει καταδείξει τη δέσμευση της για εφαρμογή ισχυρών πολιτικών που αφορούν τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες".

Τονίζει δε πως, "το Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση είναι δεσμευμένοι να εφαρμόσουν τις συστάσεις οι οποίες σε μεγάλο βαθμό συνάδουν με τα ευρήματα της Έκθεσης Αξιολόγησης Κινδύνων για το ξέπλυμα παράνομου χρήματος καθώς και με το Σχέδιο Δράσης και Σχέδιο Στρατηγικής που ετοιμάστηκαν από τις Αρχές και εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο".

Καταλήγει με το εξής: "Το Υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που μετείχαν και συνείσφεραν σε αυτή την απαιτητική εργασία, την ομάδα αξιολόγησης καθώς και την Επιτροπή MONEYVAL για την σκληρή της δουλειά τους, την οποία διαβεβαιώνουμε εκ νέου, για την δέσμευση του Υπουργείου Οικονομικών και του Κράτους για την επίτευξη όλων των συστάσεων της".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X