ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:50
 

Πηλείδου: Συνεχιζόμενη η ανάπτυξη στη ναυτιλία μας

Θα έχει επαφές με στελέχη ξένων εταιριών για επενδύσεις στο νησί ενόψει Brexit

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Θετικά είναι τα μηνύματα για την Κυπριακή ναυτιλία, με εταιρείες να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για επέκταση ή και μεταφορά των δραστηριοτήτων τους στο νησί μας, ανέφερε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου, στο περιθώριο του Διεθνούς Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2019», που ξεκίνησε το πρωί στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, η κ. Πηλείδου ανέφερε πως η φετινή διοργάνωση, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με πέραν των χιλίων συμμετοχών, «ο ψηλότερος αριθμός που έχει σημειωθεί ποτέ και όντως δείχνει ότι, όχι μόνο τα 30 χρόνια από την πρώτη φορά που διοργανώθηκε το συνέδριο, το 1989, αλλά και η παρουσία του Υφυπουργείου ως διοργανωτής, για πρώτη φορά φέτος, έχει αποδώσει θετικά αποτελέσματα».

«Βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πάρα πολλές χώρες, έχουν ταξιδέψει άτομα από Ιαπωνία, από Αμερική, από Αυστραλία, από όλα τα μέρη της Ευρώπης για να βρίσκονται εδώ σήμερα, συμπεριλαμβανομένων και των αρμόδιων Υπουργών της Ελλάδας και της Μάλτας, όπως επίσης και ο ΓΓ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), ο κ. Κίτακ Λίμ, ο οποίος είναι η πιο σημαντική προσωπικότητα στη ναυτιλία και βεβαίως τεράστια τιμή για εμάς να τον έχουμε στο συνέδριο μαζί μας», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα σχετικώς, η Υφυπουργός είπε πως, η συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των συνέδρων στην «Ναυτιλιακή Κύπρο», αποδεικνύει πως «η Κύπρος αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένα ναυτιλιακό κέντρο, όχι μόνο μεγάλης σημασίας αλλά και ποιότητας και ότι πράγματι, η Κύπρος, λαμβάνει μέρος στη λήψη αποφάσεων και στη διαμόρφωση των διεθνών πολιτικών που αφορούν τη ναυτιλία».

Είναι μεγάλη ευθύνη να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία και τη θετική συνεισφορά στον κόσμο της ναυτιλίας ευρύτερα, δήλωσε η Νατάσα Πηλείδου, υποδεικνύοντας ότι, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα συζητηθούν πάρα πολλά θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος, με την κλιματική αλλαγή, με την ασφάλεια των πλοίων και με διάφορες γεωπολιτικές εξελίξεις.

Είναι πολύ σημαντικό, τόνισε, η Κύπρος να είναι παρούσα και να διοργανώνονται τέτοια συνέδρια, τα οποία συγκεντρώνουν τους διεθνείς παράγοντες της ναυτιλίας εδώ στη χώρα μας.

Σε σχέση με το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για κάθοδο στο νησί, ενόψει και του Brexit, η κ. Πηλείδου είπε πως η ίδια είχε χθες και θα συνεχίσει κατά τις μέρες του συνεδρίου, συναντήσεις με στελέχη ξένων εταιρειών, που έχουν εκφράσει πρόθεση για επέκταση και μεταφορά δραστηριοτήτων στην Κύπρο.

«Όχι μόνο λόγω Ηνωμένου Βασιλείου και Brexit, αλλά γενικότερα, υπάρχει ενδιαφέρον για επέκταση και μεταφορά δραστηριοτήτων στην Κύπρο και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχουν ήδη σημειωθεί τον τελευταίο χρόνο, με την αύξηση των εταιρειών που βρίσκονται εδώ στην Κύπρο και βεβαίως τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», κατέληξε στις δηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια των πρωινών εργασιών του Συνεδρίου, η Υφυπουργός απάντησε σε ερωτήσεις που της τέθηκαν με θέμα "Change - Opportunity - Commitment", ενώ μαζί με τον ΓΓ του ΙΜΟ τέλεσαν τα εγκαίνια της έκθεσης ναυτιλιακών υπηρεσιών.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X