ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρωτοβουλία της Κύπρου για απανθρακοποίηση της Ναυτιλίας

Πρόσκληση σε υβριδική ζωντανή Ανάλυση SWOT για εναλλακτικά καύσιμα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η οργάνωση υβριδικής συνάντησης με στόχο την ανάλυση των δυνατοτήτων, των κινδύνων, και των προοπτικών ανάπτυξης και χρήσης εναλλακτικών καυσίμων στη ναυτιλία. Η συνάντηση θα έχει τη μορφή ζωντανής Ανάλυσης SWOT όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν θέσεις και απόψεις συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της εν λόγω ανάλυσης, με στόχο την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για νέες τεχνολογίες καυσίμων όπως το υδρογόνο, η αμμωνία, τα βιοκαύσιμα και η μεθανόλη.

Η υβριδική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου και ώρα 15:30 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών και θα φιλοξενηθεί από το καινοτόμο και διαδραστικό Experience Centre της PwC στη Λευκωσία.

Σε δήλωση του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Βασίλης Δημητριάδης ανέφερε: “Η ναυτιλία έχει εισέλθει σε μια περίοδο σημαντικών προκλήσεων, με δεσμεύσεις και κανονιστικά πλαίσια που στοχεύουν στην απανθρακοποίηση του τομέα. Στη δύσκολη αυτή μεταβατική περίοδο όπου το ζητούμενο είναι η επίσπευση ερευνητικών προσπαθειών για χρήση εναλλακτικών καυσίμων μη ορυκτής προέλευσης, η Κύπρος κάνει πράξη την θετική συνεισφορά της στα παγκόσμια ναυτιλιακά δρώμενα με την ανάληψη ακόμη μίας καινοτόμου πρωτοβουλίας. Μέσα από μια συμμετοχική προσπάθεια καλούμε το σύνολο της ναυτιλιακής βιομηχανίας, την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, ΜΚΟ και ρυθμιστικές Αρχές σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση της Ανάλυσης SWOT για τις νέες τεχνολογίες καυσίμων. Φιλοδοξούμε τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν να τροφοδοτήσουν τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε επίπεδο Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού και ΕΕ, έτσι που η ερευνητική προσπάθεια να είναι στοχευμένη και να λάβει υπόψη όλες τις παραμέτρους για να επιταχυνθούν οι προσπάθειες εξεύρεσης, ανάπτυξης και ασφαλούς χρήσης εναλλακτικών καυσίμων. Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στο Τμήμα Ενέργειας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου του Χιούστον που στηρίζει την προσπάθεια μας και στη PwC Κύπρου για τη φιλοξενία.”

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση