ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε ποια επίπεδα βρίσκονται οι πληρότητες των ξενοδοχείων

Θετική, ανοδική και σίγουρα καλύτερη από τις προηγούμενες δύο χρονιές η κατάσταση με τον τουρισμό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για την κατάσταση που επικρατεί στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια και τον τουρισμό στην Κύπρο μίλησε στην στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM 95.0 «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», ο Γενικός Διευθυντής Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.   

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα στελέχωσης μεγάλων ευρωπαϊκών αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών το οποίο προκαλεί καθυστερήσεις ή και ακυρώσεις πτήσεων δεν αγγίζει σε μεγάλο βαθμό την Κύπρο σαν προορισμό.

Σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών, ο κ. Ρουσουνίδης είπε ότι η τάση είναι θετική, ανοδική και σίγουρα καλύτερη από τις προηγούμενες δύο χρονιές. Συγκεκριμένα τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων στην ελεύθερη Αμμόχωστο, Λεμεσό και Λάρνακα αγγίζουν το 55-60% ενώ στην Πάφο κυμαίνονται λίγο πιο πάνω. Όπως εξήγησε τα ποσοστά ήταν πολύ περισσότερα στην προ πανδημίας εποχή, ωστόσο υπό τις περιστάσεις είναι ικανοποιητικά.

Σημαντική απώλεια για τον τουρισμό της Κύπρου είναι οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί επισκέπτες, οι αφίξεις των οποίων τις προηγούμενες χρονιές άγγιζαν το 25%, με τον κ. Ρουσουνίδη να λέει ότι η περιοχή της Αμμοχώστου έχει επηρεαστεί στο μέγιστο από την εξέλιξη αυτή.

Τέλος, ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε ότι ο ΠΑΣΥΞΕ επεξεργάζεται συγκεκριμένες ενέργειες ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια καλύτερη τουριστική χρονιά το 2023, λέγοντας ωστόσο ότι είναι πολύ νωρίς για να ανακοινωθεί το οτιδήποτε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση