ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστάτωση στους ξενοδόχους για την αναστολή εφαρμογής κινήτρων αεροπορικής επιβατικής κίνησης

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρης Λοιζίδης

Του Ανδρέα Κόκκινου

Η ανακοίνωση Υπουργείο Οικονομικών και Υπουργείου Μεταφορών σύμφωνα με την οποία τερματίζονται οι οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με τη διαχειρίστρια εταιρεία Hermes για την επίτευξη συμβιβασμού για την κατασκευή της Φάσης 2 στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου ενώ ταυτόχρονα αναστέλλουν την εφαρμογή κινήτρων αεροπορικής επιβατικής κίνησης για την περίοδο 2022-2030 έφερε μεγάλη αναστάτωση στην τουριστική βιομηχανία και ιδιαίτερα στον κλάδο των ξενοδόχων. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοιζίδης μιλώντας στην εκπομπή της Οριάνας Παπαντωνίου, «Διασπορά Ειδήσεων», αναφέρθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση του συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε χθες (Τρίτη 27/9) κάνοντας αναφορά σε θετικά στοιχεία διαχείρισης της κατάστασης τόσο εν μέσω πανδημίας όσο και στη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς για το εάν και κατά πόσο η κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών για τερματισμό των διαπραγματεύσεων με την διαχειρίστρια εταιρεία και ιδιαίτερα η αναστολή εφαρμογής κινήτρων αεροπορικής επιβατικής κίνησης ανησυχεί τους ξενοδόχους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ δ΄ήλωσε πως η εξέλιξη αυτή όχι μόνο ανησυχεί αλλά έχει αναστατώσει τον κλάδο. Έκανε λόγο για πολύ σοβαρή εξέλιξη τονίζοντας πως πρέπει με την εμπλοκή όλων των εμπλεκόμενων φορέων να επανέλθει η ομαλότητα στις σχέσεις Κράτους-Hermes. 

Υπενθύμισε πως το πρόγραμμα κινήτρων έδωσε διέξοδο το 2021 ενώ με την συμβολή της εταιρείας πολλές εταιρείες εδραίωσαν δρομολόγια και έφεραν βάση στην Κύπρο ενώ η Hermes έχει δώσει άλλο στίγμα αναβαθμίζοντας τα αεροδρόμια της χώρας μας. Καταληκτικά πρόσθεσε πως ο ΠΑΣΥΞΕ θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να επανέλθει το θέμα στο τραπέζι. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Κόκκινου

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση