ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:33
 

Ρέα Γεωργίου: Ουδέν μεμπτό για ελεγκτικό οίκο σε σχέση με καμποτζιανά διαβατήρια

Η πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Εποπτείας του Ελεγκτικού Επαγγέλματος δεν εντόπισε οποιαδήποτε εμπλοκή που να χρήζει διερεύνησης.

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Προτού στεγνώσει η μελάνι, από μια φειδωλή δήλωσή της στη Βουλή για διερεύνηση του δημοσιεύματος, για τα κυπριακά διαβατήρια προς μέλη του καθεστώτος της Καμπότζης, το όλο θέμα φαίνεται να θεωρείται λήξαν για τη Ρέα Γεωργίου.

Η Γενική Λογίστρια που είναι επικεφαλής της δημόσιας ανεξάρτητης Αρχής για την εποπτεία του Ελεγκτικού Επαγγέλματος στην Κύπρο, σε επικοινωνία της με την «Κ» άφησε να νοηθεί πως από το επίμαχο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters δεν προκύπτει εμπλοκή κάποιο ελεγκτικού γραφείου, με τη συγκεκριμένη υπόθεση των διαβατηρίων. Η κ. Γεωργίου σχολιάζοντας τα όσα είπε το πρωί ενώπιον της Βουλής απέδωσε την αναφορά της, για εμπλοκή της Αρχής που είναι επικεφαλής, σε σχετική ερώτηση που της τέθηκε και απάντηση που έδωσε με βάση τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η Γενική Λογίστρια θεωρεί πως από το δημοσίευμα δεν προκύπτει εμπλοκή ελεγκτικού γραφείου ή ελεγκτών.

Κλειστό το θέμα

Μερικές ώρες αργότερα και μετά από μελέτη του δημοσιεύματος , όπως είπε στην «Κ», διαπίστωσε πως δεν προκύπτει οποιαδήποτε εμπλοκή γραφείου ή προσώπων που να είναι υπό την δικαιοδοσία της Επιτροπής, που είναι επικεφαλής. Σύμφωνα με την ίδια, οι συγκεκριμένες πολιτογραφήσεις, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, πραγματοποιήθηκαν από δικηγορικό γραφείο και όχι από ελεγκτικό οίκο ή εγκεκριμένο ελεγκτή που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Νόμιμων Ελεγκτών και Ελεγκτικών Γραφείων του ΣΕΛΚ.

Η αναφορά του δημοσιεύματος στην PWC, σύμφωνα με την κ. Γεωργίου δεν αφορά την επίμαχη περίπτωση, αλλά μια γενική αναφορά ότι ο συγκεκριμένος Ελεγκτικός Οίκος έχει χειριστεί μεγάλο αριθμό πολιτογραφήσεων. Ως εκ τούτου για την ίδια το όλο θέμα θεωρείται λήξαν, και είναι αμφίβολο αν το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής θα ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του Τραμπ

«H Αμερική παραπαίει για ένα άχρηστο άτομο! »
ΑΚΑ  |  10:22

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X