ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Ολομέλεια της Βουλής ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός

Κατά τη συνεδρία θα κατατεθούν, με αίτημα να ψηφιστούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και τα δύο νομοσχέδια για αύξηση της γενικής ποινής για παραβίαση των μέτρων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνεδριάζει στις 11:00 το η Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συνεδρία θα κατατεθούν, με αίτημα να ψηφιστούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ο 2ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός του κράτους για το 2020 και τα δύο νομοσχέδια για αύξηση της γενικής ποινής για παραβίαση των μέτρων που προβλέπονται για καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού σε επιβολή προστίμου έως και €50.000 και έως ένα χρόνο φυλάκισης.

Με τα νομοσχέδια εισάγεται και νέα κατηγορία κλιμακωτών προστίμων που αφορά τους ιδιοκτήτες ή διαχειριστές επιχειρήσεων που προφέρουν υπηρεσίες εστίασης και το ενδεχόμενο να ζητηθεί από το Δικαστήριο μονομερώς άμεση αναστολή των δραστηριοτήτων της επιχείρησης.

Ο δεύτερος Συμπληρωματικός Προϋπολογισμός του 2020, ύψους €220 εγκρίθηκε την Τετάρτη από το Υπουργικό Συμβούλιο και αφορά δαπάνες για να συνεχιστούν τα προγράμματα στήριξη του Υπουργείου Εργασίας από 13 Μαΐου με 12 Ιουνίου και για το πρόγραμμα επιδότησης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και αυτοεργοδοτουμένων . Η επιβάρυνση του δημοσιονομικού ισοζυγίου με τον 2ο Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό ανέρχεται στο 1,1% του ΑΕΠ, με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Η Ολομέλεια της Βουλής συνέρχεται στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, ώστε να είναι δυνατή η συνεδρία με τη φυσική παρουσία όλων των μελών τηρουμένων των μέτρων που προβλέπονται στα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X