ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Τεκμήριο» από ΥΠΟΙΚ, ενόψει τροπολογίας κομμάτων για χρηματοοικονομικό Επίτροπο

«Αγκάθι» η τροπολογία κομμάτων για δανειολήπτες με αξία κύριας κατοικίας μέχρι 500 χιλιάδες Ευρώ. 90% των ΜΕΔ αφορά τις 350 χιλιάδες Ευρώ, απαντά ο Μάκης Κεραυνός

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την αισιοδοξία, ότι την ερχόμενη Παρασκευή, όπου η Ολομέλεια της Βουλής θα κληθεί να ψηφίσει για το νομοθετικό πακέτο των εκποιήσεων, και ενόψει του τέλους της περιόδου αναστολής των εκποιήσεων, θα λήξει το όλο ζήτημα, εξέφρασε ο βουλευτής της ΔΗΠΑ και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Αλέκος Τριφωνίδης. Σε δηλώσεις τους στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ τόνισε ότι στη συνέχεια «θα παρακολουθούμε το θέμα και αν διαπιστώσουμε αδυναμίες ή προβλήματα, θα είμαστε εδώ, ως βουλευτές, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, για να τα λύσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή οδηγούνται στην Ολομέλεια της Βουλής δύο κυβερνητικά νομοσχέδια, αυτό για τη σύσταση της Ειδικής Δικαιοδοσίας στο επίπεδο του Επαρχιακού Δικαστηρίου, γνωστού ως Δικαστηρίου Εκποιήσεων, όπως και το νομοθέτημα με το οποίο διευρύνονται οι αρμοδιότητες του χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, ο οποίος θα λειτουργεί ως μηχανισμός εξώδικης επίλυσης διαφορών. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Τρυφωνίδη, θα τεθούν ενώπιον του Σώματος και οι δύο προτάσεις νόμου των συγκυβερνώντων κομμάτων, με τις οποίες διασφαλίζονται τα δικαιώματα των ενυπόθηκων οφειλετών κύριας κατοικίας.

90% των ΜΕΔ αφορά τις 350 χιλιάδες Ευρώ, απαντά ο Μάκης Κεραυνός

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με το νομοσχέδιο για τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο τα πράγματα δυσκολεύουν, δεδομένου ότι ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και Οικολόγοι αναμένεται να καταθέσουν τροπολογία με την οποία θα έχουν πρόσβαση στον Επίτροπο δανειολήπτες με αρχικό ποσό δανείου μέχρι 350 χιλιάδες Ευρώ και με αξία κύριας κατοικίας μέχρι 500 χιλιάδες Ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει πως η αξία της κύριας κατοικίας πρέπει να είναι μέχρι 350 χιλιάδες Ευρώ. Σημειωτέον ότι σε προηγούμενη Συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, το Υπουργείο Οικονομικών διαφώνησε, καθώς με την αλλαγή θα αυξηθούν οι δικαιούχοι. Σε σχόλιό του ο κ. Τρυφωνίδης ανάφερε ότι σε τηλεφωνική εποικοινωνία που είχε σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό, τον διαβεβαίωσε ότι 90% των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που αφορούν την πρώτη κατοικία, είναι περίπου αξίας 350 χιλιάδων Ευρώ. «Άρα καλύπτεται ένα τεράστιο ποσοστό δανειοληπτών, που θα μπορούν να υποβάλλον παράπονο στον Επίτροπο για τις υπερχρεώσεις και τις καταχρηστικές ρήτρες στα δάνειά τους, σημείωσε, τονίζοντας ότι ζήτησε από τον κ. Κεραυνό να στείλει αυτή την πληροφόρηση γραπτώς στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ώστε να είναι υπόψην όλων των κομμάτων «αυτό το βασικό τεκμήριο», κατά την έκφρασή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση