ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:19
 

Ξεκινά μελέτη για την μαρίνα Πάφου

Ο μελετητής θα διερευνήσει αν μπορεί να συνδυαστεί η μαρίνα με υποδομές για υποδοχή κρουαζιερόπλοιων

Newsroom K

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Παρασκευή (15/11) τη διενέργεια μελέτης για τη συνδυαστική ανάπτυξη της μαρίνας Πάφου, είπε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος, προσθέτοντας ότι ο μελετητής θα διερευνήσει αν μπορεί να συνδυαστεί η μαρίνα και με υποδομές για υποδοχή κρουαζιερόπλοιων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Περδίος είπε, μεταξύ άλλων, ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη διενέργεια μελέτης για τη συνδυαστική ανάπτυξη της μαρίνας Πάφου, προσθέτοντας ότι ο μελετητής θα κληθεί να διερευνήσει κατά πόσο μπορεί να συνδυαστεί η μαρίνα και με υποδομές για υποδοχή κρουαζιερόπλοιων.
Είμαστε πλέον έτοιμοι τις επόμενες 2-3 εβδομάδες να προκηρύξουμε επίσημα την προσφορά για τον μελετητή.

Η μελέτη θα έχει δύο πτυχές. Η πρώτη πτυχή θα αφορά τις προτάσεις προς το Υφυπουργείο Τουρισμού κατά πόσο μπορεί να γίνει η συνδυαστική ανάπτυξη με μαρίνα και υποδομές για κρουαζιερόπλοια ή αν θα πρέπει να προχωρήσει μόνο η κατασκευή της μαρίνας. Ακολούθως, το Υφυπουργείο θα παρουσιάσει τη δική του άποψη στο Υπουργικό Συμβούλιο», ανέφερε. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος της μελέτης από τον ίδιο μελετητή, ο κ. Περδίος είπε ότι «θα αφορά τον καθορισμό των όρων εντολής για την κατασκευή πλέον του έργου».

Αεροπορική Συνδεσιμότητα

Ερωτηθείς ο κ. Περδίος αναφέρθηκε στη απόφαση του Υπουργικού για την επιτροπή που αφορά την αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου και είπε ότι η Επιτροπή θα λειτουργεί υπό τον συντονισμό του Υφυπουργείου Τουρισμού και με συνεπιτρόπους το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Μεταφορών, ώστε μαζί με τη διαχειρίστρια εταιρεία Hermes Airports «να δούμε πως μπορούμε να αναπτύξουμε ευρύτερα τη συνδεσιμότητα της χώρας στο εξωτερικό και ειδικά από συγκεκριμένες αγορές.

Είναι σημαντικό και για το Υπουργείο Οικονομικών και για το Υπουργείο Μεταφορών να ξέρουν ότι θα μας έχουν δίπλα τους, συντονιστές αυτής της Επιτροπής, ώστε στις επισκέψεις που κάνουμε στο εξωτερικό με την Hermes να υπάρχει και από κυβερνητικής πλευράς η άποψη, η στοχοθέτηση, η συσχέτιση με την εθνική στρατηγική τουρισμού 2030».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Εγγύηση και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα!

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X