ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ζ. Κουλίας: Όσες φορές κυβέρνησε το κέντρο «τα αποτελέσματα ήταν ολόσωστα»

«Παρθενώνα» χαρακτήρισε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ τη δημιουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον απελευθερωτικό αγώνα στον οποίο συνέβαλλαν όλοι

ΚΥΠΕ

«Παρθενώνα» χαρακτήρισε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Ζαχαρίας Κουλίας, τη δημιουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον απελευθερωτικό αγώνα στον οποίο συνέβαλλαν όλοι.

Στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Κουλίας μίλησε για Δούρειους Ίππους στο ΔΗΚΟ παλιότερα, «κόκκινους» και «μπλε», που οδήγησαν στην εκλογή Χριστόφια και Αναστασιάδη αντίστοιχα, λέγοντας ότι όσες φορές κυβέρνησε το κέντρο «τα αποτελέσματα ήταν ολόσωστα».

Ο κ. Κουλίας είπε ότι η δεξιά με το χρηματιστήριο διέλυσε την μεσαία τάξη και πως το κράτος καταδέχθηκε να στηθεί ένας μηχανισμός υποκλοπής των εργαζομένων αυτής της τάξης. Για την αριστερά είπε ότι έγινε κλοπή των τραπεζικών καταθέσεων με τα αξιόγραφα, υπάρχουν καταγραμμένες παραδοχές, «είδατε κανέναν να πληρώνει την νύφη;. Ντροπή για όλους μας ότι κλάπηκαν οι περιούσιες των πολιτών μέρα μεσημέρι, σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα με 200.000 πρόσφυγες».

Ο κ. Κουλίας αναφέρθηκε επίσης στο κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών, που χαρακτήρισε επίσης «Παρθενώνα» που κληρονομήσαμε από τους παππούδες και τους πατέρες μας, αλλά και στον Συνεργατισμό «τον οποίο καταστρέψατε στην κυριολεξία». Δεν σας κατηγορώ, είπε, «τόσα ξέρετε, τόσα κάμνετε».

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο κ. Κουλίας είπε ότι «το κράτος το παραξήλωσε λίγο» και κατέθεσε ψήφισμα του ΕΚ που λέει ότι ακόμα και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης θα πρέπει να υπερισχύουν οι θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και του σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, με αναφορά σε 36 συμβάσεις της ΕΕ που έχει υπογράψει και η Κύπρος. Δεν πρέπει να χωρίζουμε τους πολίτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, υπάρχει η πειθώ, πρόσθεσε. Ζήτησε να γίνει συζήτηση και ψήφιση μέτρων για την πανδημία και στη Βουλή και να αναλάβει και το σώμα τις ευθύνες τους.

Αναφερόμενος τέλος στο ΓεΣΥ, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ είπε ότι «φτάσαμε στη διάλυση του συστήματος, και οι εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή το αποτυπώνει». Αντί να αναβαθμίσουμε τα νοσοκομεία τα έχουμε υποβαθμίσει, πρόσθεσε, λέγοντας ότι γιατροί φεύγουν παίρνοντας περισσότερα χρήματα εκτός των νοσηλευτηρίων ενώ δεν υπάρχει αντιμετώπιση των έκτακτων και σοβαρών περιστατικών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση