ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σταθεροποιούνται οι τιμές των κατοικιών

Για το τρίτο τρίμηνο του 2016

ΚΥΠΕ

Ο δείκτης τιμών κατοικιών (οικίες και διαμερίσματα) παρουσίασε οριακή τριμηνιαία αύξηση (0,1%) κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016, η οποία, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ήταν η πρώτη αύξηση από τα τέλη του 2009.

Τόσο οι τιμές διαμερισμάτων όσο και οικιών παρουσίασαν οριακή τριμηνιαία αύξηση της τάξης του 0,1 %.

Η πολύ μικρή αυτή αύξηση υποδηλοί, όπως αναφέρει η Κεντρική, τη συνέχιση της πορείας σταθεροποίησης των τιμών κατοικιών το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σε ετήσια βάση, ο Δείκτης Τιμών Κατοικιών κατέγραψε μείωση 1,3% κατά το υπό εξέταση τρίμηνο, έναντι ετήσιας μείωσης 3,7% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Οι τιμές οικιών μειώθηκαν κατά 1,3% σε ετήσια βάση και οι τιμές διαμερισμάτων κατά 1%, έναντι ετήσιων μειώσεων της τάξης του 3,9% και 2,8%, αντίστοιχα, το τρίτο τρίμηνο του 2015.

Ο γενικός δείκτης τιμών κατοικιών σημείωσε τριμηνιαίες αυξήσεις στις επαρχίες Λεμεσού (0,3%), Λάρνακας (0,2%) και Πάφου (0,3%). Αντίθετα στις επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου συνέχισε να καταγράφει μειώσεις 0,2% και 1,1%, αντίστοιχα.

Όσον αφορά τις ετήσιες μεταβολές στο γενικό δείκτη τιμών κατοικιών ανά επαρχία, όλες οι επαρχίες εκτός της Πάφου συνεχίζουν να καταγράφουν μειώσεις, αν και μικρότερες συγκριτικά με προηγούμενα τρίμηνα. Συγκεκριμένα, σε ετήσια βάση η επαρχία Πάφου παρουσίασε σταθεροποίηση, ενώ μειώσεις κατέγραψε η Λευκωσία (2,1%), η Λεμεσός (0,9%), η Λάρνακα (0,9%) και η Αμμόχωστος (3,6%).

Όσον αφορά τις μεταβολές των τιμών διαμερισμάτων ανά επαρχία σε τριμηνιαία βάση, όλες οι επαρχίες εκτός της Λευκωσίας παρουσίασαν αύξηση. Οι τιμές των διαμερισμάτων στις επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και Αμμοχώστου σημείωσαν οριακή τριμηνιαία αύξηση 0,2%, στην επαρχία Πάφου κατέγραψαν αύξηση 1,7%, ενώ στη Λευκωσία κατέγραψαν μείωση 0,4%.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές των διαμερισμάτων στην επαρχία Πάφου συνέχισαν να καταγράφουν αυξήσεις (3,4%). Αντίθετα ετήσιες μειώσεις σημειώθηκαν στη Λευκωσία (2,2%), στη Λεμεσό (1,7%), στη Λάρνακα (0,7%), και στην Αμμόχωστο (3,1%).

Όσον αφορά τις τιμές οικιών, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016 στις επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου σημειώθηκαν σε τριμηνιαία βάση αυξήσεις κατά 0,4%, 0,5%, και 0,4%, αντίστοιχα.

Αντίθετα, στις επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου σημειώθηκαν τριμηνιαίες μειώσεις 0,1% και 0,8%, αντίστοιχα.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές οικιών στην επαρχία Πάφου σημείωσαν αύξηση 0,6%.

Αντίθετα, στις υπόλοιπες επαρχίες σημειώθηκαν ετήσιες μειώσεις.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκε ετήσια μείωση 2% στη Λευκωσία, 0,7% στη Λεμεσό, 0,8% στη Λάρνακα και 3,2% στην Αμμόχωστο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X