ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τρ.Κύπρου: Aπόφαση πρόωρης εξόφλησης ομολόγου Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμα της Τράπεζας να εξοφλήσει το υπόλοιπο ποσό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην πρόωρη εξόφληση ομολόγου Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου προχωρά η Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Τον Ιανουάριο του 2017, η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ (η «Τράπεζα») προχώρησε στην έκδοση €250 εκατ. Ομόλογων Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου Σταθερού Επανακαθοριζόμενου Επιτοκίου τα οποία λήγουν τον Ιανουάριο 2027 (ISIN: XS1551761569) («Ομόλογα Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου»). Σύμφωνα με τους όρους των Ομολόγων Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου, η Τράπεζα έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει τα ομόλογα στην ονομαστική τους αξία στις 19 Ιανουαρίου 2022.

Τον Απρίλιο του 2021, η Τράπεζα κάλεσε τους κατόχους των Ομολόγων Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου να προσφέρουν τα ομόλογά τους για αγορά από την Τράπεζα έναντι μετρητών. Ως αποτέλεσμα της προσφοράς, Ομόλογα Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου συνολικής ονομαστική αξίας ύψους περίπου €207 εκατ. αγοράστηκαν από την Τράπεζα, και ακυρώθηκαν, ενώ η ονομαστική αξία των Ομολόγων Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου που παραμένουν σε ισχύ είναι €43 εκατ.

Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμα της Τράπεζας να εξοφλήσει το υπόλοιπο ποσό των Ομολόγων Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου που παραμένουν σε ισχύ, συνολικής ονομαστικής αξίας ύψους €43 εκατ., στις 19 Ιανουαρίου 2022.

Η Τράπεζα θα ενημερώσει τους κατόχους των Ομολόγων Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου σε εύθετο χρόνο και σύμφωνα με τον Όρο 6(δ) των Ομολόγων Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου.
Εκ των προτέρων έγκριση για την πρόωρη εξόφληση των Ομολόγων Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ως η Αρμόδια Αρχή στις 16 Μαρτίου 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση