ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών με τη χρήση έξυπνων συστημάτων

Η ομάδα φιλοδοξεί, ότι η εφαρμογή του εν λόγω συστήματος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο

ΚΥΠΕ

Εκπρόσωποι της Ομάδας "ΦΟΙΝΙΞ" παρουσίασαν στον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή το όραμά τους, για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών της Ορεινής Λάρνακας, μέσα από τη χρήση νέων μεθόδων και πρακτικών, και συγκεκριμένα, με τη δημιουργία ενός έξυπνου τεχνολογικά συστήματος πρόληψης, αποκατάστασης και αειφόρου ανάπτυξης στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, η πρωτοβουλία δημιουργίας της ομάδας και οι στόχοι της, αντιμετωπίστηκαν θετικά από τον κ. Καδή, ανοίγοντας τον δρόμο στον ΦΟΙΝΙΚΑ, ως οργανωμένο σύνολο, να προχωρήσει στη δημιουργία μιας ευρύτερης ομάδας ειδικών, οι οποίοι θα συμμετέχουν συλλογικά στη δημιουργία στρατηγικής για την υλοποίηση του οράματός του, μέσω ενός κοινού και δομημένου διαλόγου όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η ομάδα "ΦΟΙΝΙΞ" δημιουργήθηκε με αφορμή τη φονική πυρκαγιά της 3ης Ιουλίου από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι, όπως ο Φοίνικας αναγεννάται μέσα από τις στάχτες του, γίνονται οι ίδιοι δημιουργοί του οράματος αναγέννησης της περιοχής τους και αποτελείται από γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, επιστήμονες και επαγγελματίες των πληγέντων περιοχών.

Η ομάδα φιλοδοξεί επίσης, ότι η εφαρμογή του εν λόγω συστήματος θα μπορεί, σε βάθος χρόνου, να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο σχεδίου διαχείρισης και αποκατάστασης και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση