ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΚΟ: Πολιτική και οικονομική η σημασία της συμφωνίας των Βρετανικών Βάσεων

Την ικανοποίηση του ΔΗΚΟ εκφράζει ο Χ. Παντελίδης μετά την απόφαση για μη στρατιωτική ανάπτυξη περιοχών των Βρετανικών Βάσεων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συμφωνία που έχει πολιτική και οικονομική σημασία για την Κύπρο χαρακτηρίζει το μέλος της γραμματείας του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης την εφαρμογή της «ιστορικής» συμφωνίας για τη μη στρατιωτική ανάπτυξη περιοχών των Βρετανικών Βάσεων και την – μεταξύ άλλων - έμπρακτη αναγνώριση σε ιδιοκτήτες γης αυτών των περιοχών, του δικαιώματος αξιοποίησης της περιουσίας τους.

«Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, για ένα θέμα το οποίο απασχόλησε για πάρα πολλά χρόνια διάφορες κυβερνήσεις, κυρίως όμως, ταλαιπώρησε τους άμεσα επηρεαζόμενους συμπολίτες μας που ζουν ή κατέχουν περιουσία στους δήμους και στις κοινότητες που βρίσκονται στις περιοχές που καλύπτει η συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παντελίδης.

Όπως είπε με αυτό τον τρόπο «ενισχύονται οι αρμοδιότητες, ο ρόλος και οι εξουσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μία σειρά σχετικών θεμάτων, όσο και γιατί η εξέλιξη αυτή συμβάλλει στις προσπάθειες ανάκαμψης και ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και, μάλιστα, στη σκιά της κρίσης λόγω της πανδημίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση