ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Kυπριακό και διμερείς στη συνάντηση Προέδρου Βουλής με Πρέσβη Αυστρίας

H κ. Δημητρίου εξέφρασε την εκτίμησή της για τη σταθερή θέση αρχών της Αυστρίας όσον αφορά στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος

ΚΥΠΕ

Το Kυπριακό, οι διμερείς σχέσεις, η γυναικεία εκπροσώπηση και θέματα κλιματικής αλλαγής βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου με τη νέα Πρέσβη της Αυστρίας Dorothea Auer.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι η κ. Δημητρίου εξέφρασε την εκτίμησή της για τη σταθερή θέση αρχών της Αυστρίας όσον αφορά στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Τόνισε την προσήλωση της ελληνοκυπριακής πλευράς στον στόχο της επανέναρξης των συνομιλιών, το συντομότερο, προς επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, που να επανενώνει τη χώρα και να δημιουργεί προοπτικές που θα είναι επωφελείς για όλους τους Κυπρίους, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους.

"Μόνο η επανένωση της χώρας μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη, την ασφάλεια και σταθερότητα για τις μελλοντικές γενιές. Αντίθετα απαράδεκτες αξιώσεις, όπως αυτές που προβάλλει η τουρκική πλευρά περί λύσης «δύο κρατών», δεν μπορούν ποτέ να γίνουν αποδεκτές, καθότι αντιβαίνουν στη διεθνή νομιμότητα, στα περί Κύπρου Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και στο συμφωνηθέν διαπραγματευτικό πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και υπονομεύουν τις προοπτικές επανένωσης της χώρας και οικοδόμησης ενός κοινού μέλλοντος για τον λαό της", είπε η Πρόεδρος της Βουλής.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκαν οι κοινές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες που συνδέουν την Κύπρο και την Αυστρία και εκφράστηκε η βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των μεταξύ τους σχέσεων και της συνεργασίας. Ειδικότερα στο επίπεδο των Κοινοβουλίων των δύο χωρών, επισημάνθηκε η σημασία τακτικότερων επαφών και ανταλλαγών, σε διάφορα επίπεδα.

Συζητήθηκαν θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως η κλιματική αλλαγή και τρόποι ενίσχυσης της γυναικείας εκπροσώπησης σε όλα τα επίπεδα.

Η Πρέσβης της Αυστρίας αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες για θέματα ισότητας των φύλων που μπορούν να αναληφθούν από κοινού με τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ετοιμότητα του Σώματος και της ίδιας προσωπικά να ανταποκριθεί θετικά σε τέτοιες πρωτοβουλίες, που σκοπούν στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα ενδυνάμωσης των γυναικών και καταπολέμησης της έμφυλης βίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση