ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πράσινη Γραμμή: Η φόρμουλα Κομισιόν για το ηλιακό πάρκο

Δικοινοτικές διαβουλεύσεις για ηλιακό πάρκο στη νεκρή ζώνη - Η αξιοποίηση του FSRU στο πλαίσιο ΜΟΕ δεν είναι νέα ιδέα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η πρόταση για κατασκευή πάρκου φωτοβολταϊκών στη νεκρή ζώνη δεν ήρθε από το πουθενά καθώς, όπως γνωρίζει η «Κ», έχει συζητηθεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, δηλαδή εκπροσώπους της Κυπριακής Δημοκρατίας και της τ/κ κοινότητας, με την προσέγγιση τους να είναι θετική.

Στις 14 Ιουνίου, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Μάριο Νάβα, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (DG REFORM) που περιλαμβάνει τα κονδύλια στήριξης της τ/κ κοινότητας και της διαδικασίας επανένωσης, ανέφερε πως είχε συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ με τον οποίο συζήτησε «έργο ανανεώσιμης ενέργειας» με «ξεκάθαρη δυναμική να διασφαλίσει την παροχή ενέργειας, να κάνει το ενεργειακό μείγμα πιο πράσινο, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να χτίσει γέφυρες μεταξύ των δύο κυπριακών κοινοτήτων».

Ωστόσο το κατά πόσο θα προχωρήσει το έργο, και οι όποιες περεταίρω εις βάθος προετοιμασίες και συζητήσεις, θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής μελέτης σκοπιμότητας. Προς το παρόν κοινοτικοί αξιωματούχοι αποφεύγουν να αναφερθούν σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Αν και περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο θα αναπτυχθούν στη συνέχεια, αυτό το οποίο συζητείται είναι η δημιουργία ενός πάρκου φωτοβολταϊκών με μονάδα αποθήκευσης ενέργειας.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιώργου Κακούρη στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση