ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σ. Στεφάνου: Περισσότερα κίνητρα να δοθούν στις κοινότητες του Π. Τηλλυρίας

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συναντήθηκε με κατοίκους της κοινότητας

ΚΥΠΕ

Οι κοινότητες του ακριτικού Πύργου Τηλλυρίας χρειάζονται περισσότερα κίνητρα για να επιβιώσουν, δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, την Κυριακή, σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη συνέχισης της προσπάθειας επίλυσης του Κυπριακού. Η Κύπρος, είπε, «είναι όμορφη, είναι πολύ μικρή για να είναι διχοτομημένη και είναι πολύ μεγάλη για να μας χωρέσει όλους».

Ο κ. Στεφάνου, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης του με κατοίκους στον Πύργο Τηλλυρίας, ανέφερε πως λόγω της απόστασης, λόγω του αποκλεισμού και λόγω του αυξημένου κόστους που έχουν όλοι όσοι λογάριαζαν να επενδύσουν  στην περιοχή, όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί το φαινόμενο της αστυφιλίας.

Πρόσθεσε ακόμη πως αποτελεί γεγονός ότι «η όμορφη κοινότητα του Κάτω Πύργου αργοπεθαίνει».

Ο κ. Στεφάνου εκτίμησε πως θα πρέπει να εξεταστεί τι χρειάζεται επιπλέον να δοθεί στην κοινότητα και στην περιοχή προκειμένου να βοηθηθούν και οι νέοι να παραμείνουν στην περιοχή αλλά και γιατί όχι απόδημοι του Κάτω Πύργου και της περιοχής να μπορέσουν να επιστρέψουν.

Την ίδια ώρα ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε στην ομορφιά της περιοχής την οποία βιώνει σε κάθε επίσκεψη του στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας. Είπε ακόμη πως όποιος κάνει αυτή την διαδρομή πρέπει να ξυπνά μέσα του η ανάγκη  της συνέχισης της προσπάθειας επίλυσης του Κυπριακού.

Η Κύπρος, είπε, «είναι όμορφη, είναι πολύ μικρή για να είναι διχοτομημένη και είναι πολύ μεγάλη για να μας χωρέσει όλους». Επομένως μαζί με την προσπάθεια να δοθούν κίνητρα και να επιλυθούν προβλήματα που χρονίζουν για την περιοχή δεν πρέπει, όπως είπε, να ξεχνούμε και το μείζον που είναι η προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού. 

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως θα μεταφέρει τα προβλήματα της κοινότητας μετά την συζήτηση του με τον κοινοτάρχη αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, στον νέο Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου, ώστε να δουν τι η κυβέρνηση λογαριάζει να κάνει σχετικά με αυτά τα θέματα για τα οποία πρέπει να λάβει πρωτοβουλία.

Υπάρχουν δαπάνες, είπε προσθέτοντας ότι πως είναι γνωστό ότι η Βουλή δεν έχει την δυνατότητα να αυξήσει τις δαπάνες του προϋπολογισμού. Υπάρχει ωστόσο, συμπλήρωσε, η καλή θέληση απ΄όλους για να αντιμετωπιστούν αυτά τα χρονίζοντα προβλήματα.       

Ο Νίκος Κλεάνθους κοινοτάρχης Κάτω Πύργου αφού καλωσόρισε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ στην κοινότητα τους ανέφερε πως τους δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν τα προβλήματα της περιοχής, να θέσουν εκ νέου τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας εδώ και 60 χρόνια με κυριότερο την αστυφιλία και τον αποκλεισμό της περιοχής. Ο κ. Κλεάνθους εξέφρασε επίσης την ελπίδα, όπως τα προβλήματα της περιοχής του προωθηθούν και επιλυθούν μέσω των διαδικασιών της Βουλής αλλά και μέσω της κυβέρνησης.  

Απαντώντας σε ερώτηση ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ανέφερε πως η κοινοτική αρχή έθεσε στον κ. Στεφάνου το ζήτημα της παροχής ειδικών κινήτρων για τους κατοίκους της, σημειώνοντας πως η περιοχή τους έχει μια μοναδικότητα όσον αφορά τις ακριτικές περιοχές και πως δεν θα πρέπει να συγκρίνεται με άλλες περιοχές της Κύπρου.

Είπε ακόμη πως θα πρέπει να γίνουν εξαιρέσεις από κανονισμούς και νομοθεσίες ώστε να επωφεληθούν οι κάτοικοι να παραμείνουν στην περιοχή ή ακόμη και να επιστρέψουν στην περιοχή με την παροχή κινήτρων επανεγκατάστασης.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση